background

     Остання інтелектуальна баталія 2018 року й друга в сезоні чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів із гри «Що? Де? Коли?» відбулася наприкінці листопада. Вочевидь, значна кількість знайок в обох вікових категоріях уже готується до святкування Нового року й Різдва, адже до бібліотеки дісталися лише 12 команд серед менших і 13 серед старших гравців (для порівняння: 20 і 18 у першому турі відповідно). Однак на якості змагання це не відбилося. Було, як завжди, цікаво, азартно й із викликом.

     Серед команд учнів 6 – 8 класів топ залишився майже незмінним: минулі лідери чіпко утримують свої позиції. І місце дістав усе той же «Ерудит» із ЗОШ № 8 з 13 правильними відповідями (відносно попередньої гри це їхній особистий прогрес, минулого разу вдалося заробити на 2 бали менше). ІІ місце вихопили «Фімляни» з ФІМЛІ, піднявшись із шостої сходинки. «Мамонтята» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею стратили на одну сходинку, однак поступилися конкурентам лише однією відповіддю, тож надалі мають усі шанси вирватися вперед.

     Так само й у категорії учнів 9 – 11 класів особливих сенсацій не сталося. На піку знову «Еверест» із Першої міської гімназії, хоча успіху попередньої гри їм повторити не вдалося: 15 правильних відповідей проти 20 в жовтні. Друге місце ділять «Мамонти» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею та «Фімляни» з ФІМЛІ. Й ось це вже трошки дивує: ситуація – дослівне відображення минулого туру. Тільки на цей раз команди взяли по 11 питань, а на той – по 13. Зате третє місце дісталося новачкам – «Оксигену» із СПШ № 17. Їхні попередники, «Ананасики» із ЗОШ № 11, тепер четверті (й там вони не самі, а з «Клевером» із ЗОШ № 22).

     Кожен читач може самостійно зробити аналіз повної турнірної таблиці й порівняти результати з попередніми, якщо зазирне сюди. У будь-якому разі, другий етап – завжди для розігріву й підтримання форми. Справжня «спека» в сезоні почнеться вже в наступному році, а до цього часу гравцям лишається тренувати розум. А вболівальникам – із нетерпінням чекати на черговий запеклий батл.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG