background

     Мало ким з українських силачів може настільки ж сильно пишатися наша держава, як Іваном Піддубним. Могутній красень із Чорнобаївського району Черкаської області не раз доводив свою виняткову фізичну силу й патріотизм, що не згасав попри закиди й арешти з боку тогочасних владників Батьківщини. Про його сповнене пригод, несправедливості й різких поворотів життя учням 3-Б класу ЗОШ № 19 і 2-З класу СПШ № 17 розповіли у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів під час портретного нарису «Непереможний нащадок козаків».

     Особистість Івана Піддубного, 145 років від народження якого, до слова, ми відзначаємо цьогоріч, воістину легендарна. За спогадами очевидців, неабиякий хист до рукопашних боїв і пересування важких предметів парубок мав ще з дитинства, хоч тоді йому дещо й бракувало спритності. У його біографії знаходимо згадки про непросту роботу вантажником у приморських портах і про заслужену славу нездоланного шестиразового чемпіона світу з боротьби; про перемогу на конкурсі чоловічої краси й про нещасливе особисте життя, коли кохані жінки або гинули, або віддавали своє серце іншим, або кидали його без копійки; про видатні біометричні дані й про особливу методику загартування тіла й духу; про вміння не піддаватися окупантам і про спроби довести свою відданість державі перед непохитними службовцями з НКВС; про грабіжницький закордонний контракт, коли після багаторічних успішних виступів на американських рингах богатир, зрештою, залишився без грошей, і про його жебрацьку старість та безславну смерть від голоду.

     Наприкінці заходу діти дізналися, що силача й досі шанують в Україні, а на його малій Батьківщині щороку проводять змагання імені видатного борця. Непересічна доля знаменитого земляка неабияк зацікавила читачів, і вони навперебій ставили бібліотекареві питання й намагалися уявити свої майбутні спортивні досягнення, що їх можна було б співвіднести з успіхами самого Івана Піддубного.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG