background

     Уже зовсім скоро чимало країн, у тому числі й наша, відзначатимуть День матері, пошановуючи в такий спосіб представниць прекрасної статі й родинні цінності. У відділі масової роботи та естетичного виховання дещо випередили події й запропонували своїм відвідувачам – учням 9-А, 9-Б класів Першої міської гімназії та 9-В СПШ № 17 – красивий масштабний захід, тематично близький до цього свята. Мова про літературно-музичний салон «А жінка в світ приходить для любові».

     Материнству й величі жінки з дитиною на руках у заході було виділене значне місце. У цьому контексті говорили про символічне значення імені Марія, втілення образу Богородиці в живописі, скульптурі, музиці та поезії. Деякі зразки навіть були представлені читачам – юні артисти, учні 9-х класів Першої міської гімназії співали про це пісні та читали вірші. Загалом, захід традиційно будується навколо шедеврів мистецтва, так чи інакше пов’язаних із темою. Щоправда, на цей раз поезія, прекрасні старовинні легенди, слайди із зображенням видатних картин, вокальні композиції, навіть гуморески ілюстрували не лише ідею материнства. Йшлося також про дівочу красу, кохання, відмінності між побутовими звичками й стилем мислення жінок і чоловіків, непросту тему жінок на війні, видатних діячок минулого (в основному, княгинь, цариць та інших наділених державною владою дам).

     Коли мова зайшла про успішність сучасної леді та її значення в житті, до слова запросили гостю – видавця Юлію Чабаненко. Вона розповіла про власний досвід суміщення кар’єри із сімейними обов’язками й про те, яка роль жінки в модерному суспільстві. Участь у заході також взяли представниці Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м. Черкаси. 

     Продовжити знайомство з темою читачі зможуть у нашій бібліотеці й сьогодні – бібліотекарі представили присутнім книжкову виставку із наявними у фонді художніми та документальними виданнями, присвяченими жінкам.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG