background

     Так уже заведено, що на Тиждень дитячого читання щороку припадає Міжнародний день театру (нагадаємо, що відзначають його 27 березня). Тож ні-ні, а якийсь захід, пов’язаний зі сценічним мистецтвом, у нас на цей період припадає – то зустріч із яскравим служителем Мельпомени, то конкурс юних артистів. Ось і цього року не минулося без яскравих реприз – 25 березня наші читачі спостерігали коротку аматорську постановку «Подорожі в країну Навпаки» за однойменним твором Василя Симоненка, а 29 березня – лялькову виставу «Троє поросят». І все це в приміщенні бібліотеки зусиллями її працівників та відвідувачів!

     Творчістю добре знаного на Черкащині видатного поета  Василя Андрійовича Симоненка завдяки літературно-художньому святу «А світ який – мереживо казкове!» захоплювалися учні 2-В, 3-Є, 4-Б класів СПШ № 17 та групи продовженого дня СПШ № 3. Відвідали захід й учні 3-Б класу СПШ № 33 ім. Василя Симоненка, які не просто стали вдячними слухачами й глядачами, а взяли активну участь у дійстві – вони продекламували для решти присутніх улюблені вірші, написані письменником.

     Окрім красивого художнього читання поетичних рядків Василя Симоненка, на відвідувачів чекала справжня інсценізація казки цього ж автора «Подорож у країну Навпаки». Своє бачення веселої й повчальної історії представили одноліткам учасники дитячого літературного театру «Задзеркалля», що діє в нашій бібліотеці. За задумом керівника об’єднання – актриси Черкаського академічного обласного театру ляльок Наталії Фісенко, юні актори виконували одразу кілька ролей. Вони втілювалися то в маленьких бешкетунів, то в грізних служак Великого Невмиваки, то у квіти, то в пустотливих чарівників, то в правителя недолугої казкової країни. Основну частину декорацій і реквізиту актори імітували, а допомагали їм своєю уявою й самі глядачі. Виставу діти зустріли вдячними оплесками. Налаштуватися ж на її перегляд їм допомогли працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів, коротко розповівши перед початком спектаклю про долю автора п’єси та його найбільш значущі твори.

     Цей же відділ бібліотеки зустрів малих поціновувачів театру й кумедною ляльковою виставою «Троє поросят». У Кімнаті казок видовище переглянули учні 1-Д, 1-Є класів СПШ № 17, 1-А, 1-В класів СПШ № 3 та 2-Б класу  СПШ № 33 ім. Василя Симоненка.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG