background

     Другу зустріч із циклу відеоконференцій з українськими видавництвами організували в стінах нашої бібліотеки ГО «Книжковий маестро» та кафедра видавничої справи, редагування і теорії інформації навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. На цей раз на скайп-зв’язку із черкаськими книголюбами й майбутніми видавцями була поет, перекладач і заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катерина Міхаліцина.

     Талановита співрозмовниця й сама пробує свої сили (й досить-таки успішно) в царині дитячої літератури, віршотворення та заробила собі ім’я на якісних українськомовних перекладах різножанрової літератури. Але основною темою її розмови з відвідувачами бібліотеки стали найкращі продукти «Видавництва Старого Лева». Бесіда точилася навколо дитячої нон-фікшн літератури й новинок компанії; співпраці з молодими перспективними ілюстраторами й редакторами-початківцями; нагород та премій, які книги видавництва вибороли в престижних конкурсах; участі в найбільших книжкових форумах світу. Катерина Міхаліцина демонструвала результат роботи письменників і художників над історіями про подорожі Венецією, про дитячі хвороби і змагання зі смертю, про українську літературу різних епох тощо. Усі ці теми знайшли своє вираження в яскравих книжках, які й роздивилися присутні на зустрічі.

     Йшлося також про особливості роботи видавництва – режим праці й команду однодумців, програми верстки й зусилля дизайнерів, гарячий ентузіазм практикантів і не менш палку відданість роботі молодих співробітників. Відеоконференція виявилася змістовною, інформативною й дещо дражливою, адже тепер одна частина її учасників і собі захотіла попрацювати у Львові, а іншій – запраглося терміново ознайомитися з усіма книжками видавництва. Із нетерпінням чекаємо на наступні подібні заходи!

002.jpg 003.jpg 004.jpg