background

      Уже давненько стало звичним, вітаючи з Міжнародним жіночим днем, вітати й з весною. Це час перших, найтендітніших квітів й очікування чогось нового, прекрасного. Але, безперечно, ніхто не забуває й про «винуватиць» свята – дівчат. Саме їм були присвячені заходи, що відбулися в нашій бібліотеці на початку березня.

     Чи не кожна справжня жінка на якомусь етапі життя хотіла стати принцесою. От і наші читачки – учениці 4-Б класу Першої міської гімназії – не виняток. Їхні мрії про палаци, романтику та красу чудово підживив парад принцес «Принцеса на горошині» у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Пишно вбрані, із розкішними зачісками й блискучими очима, дівчатка відчули себе особами блакитної крові. Маленькі красуні самі створювали досконалі казки про любов і чари; пригадували імена й долі улюблених принцес і впізнавали їх за портретами; демонстрували акторську майстерність, царську поставу й вправні рученята в різних веселих конкурсах; вчилися цінувати себе й робити компліменти, бути гречними й вишуканими.

     А щоб «принци» – їхні однокласники-хлопці – не засумували, для них також були відповідальні завдання. Наприклад, оцінити однокласниць, визначити найкращих у змаганнях. А ще – зробити дівчаткам творчий подарунок. Тут уже всі парубки блиснули талантами: і декламували вірші та гуморески, і співали, і на різних музичних інструментах вигравали. Іншими словами, все було як у найліпших королівствах.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

     Свої вміння у вокальному, танцювальному, поетичному, театральному мистецтві та спорті представляли в нашій бібліотеці й інші читачі. У тому ж відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів – учні 4-Б класу СПШ № 17 під час літературно-музичної години «Єдиним, ніжним, дорогим». У відділі масової роботи та естетичного виховання – учні 2-А класу Першої міської гімназії на святі «І слово, і пісня, матусю, тобі». Тут уже свій хист виявляли не тільки хлопці, а й дівчатка. Адресатами ж палких привітань стали близькі жінки, важливі для кожної малечі, – мами, бабусі, сестрички, вчительки. І аудиторія, будьте певні, виявилася найбільш вдячною.

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG 016.JPG 017.JPG

     Щоправда, не всі наші відвідувачі ретельно готувалися до свята й репетирували креативні художні номери. Дехто й просто відпочивав, перетворивши важливий весняний день на суцільну розвагу. Зарядитися позитивом і посміятися всмак пощастило учням 5-Б класу СПШ № 20 протягом інформаційно-розважальної години «Сьогодні свято у дівчат», проведеної відділом обслуговування учнів 5 – 9 класів. Спочатку дітлахи прослухали цікаву інформацію про традиції вшанування жінок у різних країнах світу, а потім як слід «відірвалися». Сміючись і по-доброму жартуючи одне з одного, вони вдавалися до пантоміми, кулінарних експериментів (у якості інгредієнтів використовувалися картки із зображенням апетитних продуктів), намагались впізнати одне одного за чоботами, вчилися граційності й основам роботи в команді.

018.JPG 019.JPG 020.JPG 021.JPG

     А от учні 4-В класу СПШ № 3 завітали до відділу масової роботи з метою дечому навчитися – на них чекав майстер-клас із виготовлення листівки до 8 березня «Матусі – на свято». Вправним маленьким пальчикам знадобилося трохи кольорового паперу, серветок, клею й художнього смаку, аби виготовити для мам гарненький подарунок із найкращими побажаннями.

022.JPG 023.JPG 024.JPG 025.JPG