background

    Ще наші предки знали, що проводити зиму й зустрічати весну треба весело, з піснями, танцями, забавками й змаганнями. Ми вирішили не псувати традицію, тому два попередні тижні в бібліотеці провели саме так.

     Вітати пору квітів, першого несміливого тепла й лагідного сонця найліпше красивими народними мелодіями. Як учні 2-Б та 4-В класів СПШ № 3 на музичній годині «Хто веснянку співає, той щасливу долю має» у відділі масової роботи та естетичного виховання. Створити в дітлахів чудовий весняний настрій допомагала гра на свистульках, паперове рибальство, хороводи та численні веселі конкурси.

     Для інших своїх користувачів – учнів 5-А класу Першої міської гімназії – цей-таки відділ підготував і ще одне змагання, на цей раз інтелектуальне. Йдеться про турнір допитливих «Цікаво, чи знаєте ви?..». Боротьба розумів нерідко буває не менш захоплива й азартна, ніж змагання у швидкості та реакції.

     А тим, хто не втомлюється шліфувати свою ерудицію й заразом художній смак, чудово пасувала мистецька розвідка по картинах Д. Нарбута та І. Горобчука «Козацька слава не поляже, а про себе розкаже». Цей захід у відділі масової роботи та естетичного виховання відвідали учні 3-А класу СПШ № 3.

     В організації активного відпочинку своїх читачів від колег не відставали й інші відділи книгозбірні. Наприклад, відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів провів для відвідувачів одразу 2 популярні квести. З витівками вигадливого Духу читальні під час квесту «Будьмо знайомі – бібліотека» намагалися впоратися учні 5 класу ЗОШ № 4. А символічні цінності, приховані в межах бібліокешингу «У пошуках бібліотечних скарбів», віднаходили учні 7-Б класу НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ліцей спортивного профілю № 34».

     Та й відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів не пас задніх. Для учнів 2-Б класу СПШ № 33 ім. В. Симоненка тут підготували гру-мозаїку «Інтелектуальна ігротека». Маленькі читачі долали запитання-бар’єри в категоріях, присвячених природознавству, іграшкам, квітам, музиці, солодощам та основним предметам шкільної програми.   

  

006.JPG 007.JPG 008.JPG 014.JPG