background

     Вчинки можновладців, які ще довго чекатимуть на осягнення й пояснення… Їхні наслідки країна переживає й сьогодні. На державному рівні триває пошук винних, на мистецькому – раз по раз лунає художнє переосмислення, на побутовому – лише нескінченні гіркота, туга, біль. Мова про події розстрілу Майдану 18 – 20 лютого 2014 року, чергову річницю яких нещодавно відзначили в Україні. У нашій бібліотеці також пройшли заходи, присвячені Дню пам’яті Героїв Небесної сотні.

     Драматичні сторінки найновішої історії й сьогодення нашої держави обговорювали з учнями 8-А класу ЗОШ № 5, 8-А класу ЗОШ № 21, 5-А, 6-А, 6-Г класів СПШ № 17, 9-А і 9-М класів ЗОШ № 4 у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів на вечорі «З Україною в серці». За допомогою кадрів журналістської хроніки, знятих наживо в найстрашніші години тих лютневих подій, а також віршів, пісень, відеокліпів, уривків інтерв’ю з очевидцями й учасниками Революції Гідності бібліотекарі розкрили увесь глибинний зміст так часто використовуваної сьогодні фрази: «Герої не вмирають». Підлітки слухали численні історії про те, як юні люди, старші за них буквально на кілька років, а ще молоді батьки, чиїсь сини гинули за майбутнє країни. І як продовжують гинути сьогодні на полях неоголошеної війни. Збагнути весь жах тієї ситуації й зробити необхідні життєві висновки читачі тепер змушені самі – вся необхідна інформація, фактична й мистецька, у них для цього є.

      А тих, хто не потрапив на вечір або має бажання поглибити свої знання, працівники відділу запрошують оглянути інформаційний виклад літератури «Майдан. Україна. Шлях до свободи». На ньому представлені тематичні видання, наявні у фонді бібліотеки (у тому числі й найновіші, нещодавно отримані за державною програмою). До уваги читачів – як художня література різних жанрів, так і документалістика й публіцистичні дописи.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG