background

      Що б і хто не говорив, а поїсти всмак люблять-таки всі. Дехто віддає перевагу вишуканим і красиво декорованим стравам або екзотичним делікатесам, дехто має пристрасть до експериментів на кухні, а хтось цінує окрему їжу як символ цілого народу. Саме дослідження останніх стали основою для інформаційної дегустації «Апетитна карта світу», яку для вихованців центру розвитку «Дитяча академія імені Ейнштейна» провели у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     Малюки з неабияким інтересом мандрували материками Земної кулі, вивчаючи традиційну для різних країн кулінарію, дивуючись новим, несподіваним стравам із простих продуктів. Діти познайомилися з «помідорними» стравами Італії; з’ясували, коли й чому кукурудза завоювала популярність у США; вивчили нюанси споживання спецій і прянощів в Індії; зачудувалися витонченим й ароматним сирам Франції; не йняли віри захвату японців від водоростей; вгадували китайську рисову локшину в довгих білих «нитках» на слайді. Не оминули діти увагою й знамениті англійські бісквіти та смачні новозеландські ківі.

     Кожен продукт супроводжувала розповідь бібліотекаря, пересипана цікавими маловідомими фактами. Так, наприклад, малюки дізналися, що мишам солодощі насправді смакують значно ліпше за сир; бісквіти початково були корабельною їжею, бо з них виходили добрі й поживні сухарі, а фрукт ківі тривалий час вважався неїстівним – придатним до споживання його зробили дива селекції й старання людей.

     Кулінарну мандрівку в кожну країну діти закріплювали тим, що акуратно записували в зошити назву держави (у такий спосіб вони ще раз повторювали літери) й зображували названі страви за допомогою кольорових олівців.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG