background

      Як би там не було, а проводжати старий рік краще сміхом і всілякими активними заняттями – інакше, яке в цьому задоволення? Особливо, коли вам менше чотирнадцяти й серце прагне свята. Ось чому популярними в нашій бібліотеці залишаються різноманітні конкурсно-розважальні програми, які так охоче відвідують дітлахи.

     Ось, наприклад, коли ще випаде нагода позмагатися в силі легенів, танцювальному мистецтві й умінні добирати костюм, як не переддень 1 січня? Саме до таких розваг вдалися учні 2-А і 2-Б класів СПШ № 3 на новорічно-різдвяному експромті, який для них підготували працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. Малеча залюбки перевірила своє вміння швидко надягати кухонний фартух, делікатно рухатися, втримуючи на руках повітряну кульку, влучно «стріляти» сніжками й показувати чудеса хореографії, сидячи на стільці. Тим більше, що допомагали їм в усіх іграх Котигорошко, Фея й Баба-Яга (остання за такої нагоди надумала переглянути свою поведінку). Звісно, не обійшлося й без Діда Мороза з незмінною Снігуронькою – усе-таки без подарунків і свято не свято.

   

006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.JPG 013.jpg

     Деякі вміння попередніх витівників мали продемонструвати й учні 1-Б та 3-Б класів СПШ № 17, 1-В класу СПШ № 3 під час відеокруїзу «Новий рік крокує по планеті», що пройшов у цьому-таки відділі. Вони незгірше танцювали, бігали в естафетах, виявляли чемність, відповідаючи на каверзні запитання, й кмітливість, дошукуючи розв’язки до загадок. А ще намагалися здогадатися, маску якого персонажа їм довелося начепити. Свій хист могли виявити також юні поети, коли бібліотекар попросила їх дібрати рими до деяких віршованих рядків. І майбутні економісти – порахувати на швидкість цілу купку дрібних грошей не кожному до снаги. Утім, усіх веселощів і не перелічити, там, де дітвора, їх багато не буває…

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg

     Головний зимовий дарувальник із відданою онукою зазирнув на вогник ще до одного підрозділу бібліотеки – відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Тут його вітали учні 6-А класу СПШ № 3, які нагодилися на конкурсно-розважальну годину «З Новим роком!». Читачі й самі підготували для однокласників низку кумедних конкурсів, і за виконання завдань Діда Мороза бралися з ентузіазмом.

     А от на класній тусовці «Новорічна круговерть», що також проходила в цьому відділі для учнів 5-А, 5-Б класів СПШ № 20, 5-А, 5-Б класів ЗОШ № 7 та 6-А класу ЗОШ № 2, про бородатого чарівника тільки згадували. Перш ніж поринути у вир веселощів, читачі послухали коротку розповідь про іноземні традиції зустрічі нового року. Розважальна частина теж минулася на славу. Учасники забавок смішили одне одного, пригадували грамоту, спритно складаючи слова-відповіді на запитання бібліотекарів, вправлялися в акторській майстерності й у граційності ходи із зав’язаними очима та з перешкодами. Іншими словами, заряд бадьорості й відмінного настрою отримали на весь майбутній 2016-й!

 

014.jpg 015.jpg 016.jpg 017.jpg 018.jpg 019.jpg 020.jpg 021.jpg