background

     Аби в інтелектуальній компанії при обговоренні кінематографічних новинок мати можливість виголосити сакраментальну фразу «А книга – краще!», треба принаймні поверхнево ознайомитися з тим літературним джерелом. Учні 8-Б класу СПШ І – ІІІ ступенів № 20 тепер «підковані» в цій темі й розмову підтримати точно зможуть – 22 грудня вони відвідали бібліокіно «Читали, дивилися, радимо» у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів.

     Звісно, здійснити огляд усіх наявних у світовому кіно екранізацій неможливо – найпопулярніше аудіовізуальне мистецтво вже понад століття надихається сюжетами й персонажами з паперових сторінок. Часу вистачило лише на кілька дитячих і підліткових стрічок. Діти переглянули трейлери до фільмів «Малий Ніколя», «Безкінечна історія», «Неймовірні пригоди Івана Сили», «Персі Джексон і Море чудовиськ», «Ґномео і Джульєтта», «Кораліна в Країні Кошмарів». За назвами неважко визначити першооснову екранних історій: твори Рене Госсіні, Міхаеля Енде, Олександра Гавроша, Ріка Ріордана, Вільяма Шекспіра й Ніла Геймана.

     До уважного ознайомлення з відеороликами про фільми (а значить – і про книги) та довідковою інформацією від бібліотекаря присутніх спонукали питання про деталі й ключові моменти трейлерів. Крім того, читачі змогли на мить відчути себе справжніми кіноартистами: у якості своєрідної рухливої перерви в заході їм запропонували кумедну акторську вправу «Дзеркало». Тепер учасники гри напевне знають, як це – достовірно відтворювати чужі рухи, міміку й настрій.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg