background

      Що не кажіть, а дарувати презенти не менш (а то й більш!) приємно, ніж їх отримувати. Особливо, коли подарунок виконаний власноруч. Коли в нього вкладають серце, а потім віддають незнайомій людині, якій так потрібне тепло й дружня підтримка. Саме в цьому був сенс новорічної інсталяції «Росла собі ялинонька», яку  для учнів 5-В, 5-Г та 8-І класів Черкаської гімназії № 31 на нестаціонарному пункті бібліотечного обслуговування організували працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. Захід проводили спільно з відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» м. Черкаси. Під керівництвом бібліотекарів діти виготовили симпатичні новорічні сувеніри, які до свята передадуть підопічним благодійної організації.

     Виконавчий директор відділення Тетяна Анатоліївна Бугеря розповідає: «Зараз ми працюємо над масштабним проектом «Активізація жертв нацизму та людей старечого і похилого віку інших категорій шляхом участі в заходах соціального спрямування та здорового способу життя» за підтримки німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє». У межах проекту допомога надається в тому числі й людям, які вже не мають фізичної можливості виходити з дому. Ми подумали, що було б добре підготувати для них невеличкі новорічні сюрпризи, підняти їм настрій. Тим більше, що купити новеньку святкову прикрасу, навіть недорогу, зараз не всім по кишені. І ще було б непогано залучити до цього проекту молодь. Із цією ідеєю ми й прийшли до обласної бібліотеки для дітей».

     Наші працівники із задоволенням включилися в процес і розробили спеціальну інсталяцію, елементи для якої – блискучі ялинки з декоративного «дощику», картону й кольорового паперу – й мали виготовити діти. У результаті на світ з’явилися 80 невеличких зимових дарунків, які вже незабаром прикрасять оселі немолодих черкасців. Насамкінець зауважимо, що це не єдиний спільний захід відділу масової роботи та естетичного виховання бібліотеки з відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» м. Черкаси. Деякі взаємовигідні культурно-просвітницькі події проводилися в нашій читальні й цієї осені – про них читайте тут і тут.

 

002.JPG 003.JPG 004.jpg 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.jpg 012.JPG 013.jpg