background

     Кількома новими яскравими виданнями поповнилася книжкова родина бібліотеки – свої останні твори презентували нашій читальні чудові письменниці з Дніпропетровщини Еліна Заржицька і Наталія Дев’ятко.

     Еліна Іванівна Заржицька – письменниця, відзначена численними літературними преміями. У її арсеналі: диплом Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» за роман для дітей «Китеня Тимко і Капітан Теревенько», І місце в номінації «Новелістика» у Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Леся Мартовича у 2014 році, звання лауреата міжнародної Літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за 2015 рік, ІІ премія в номінації «Проза для дітей старшого віку та юнацтва» ІІІ Міжнародного конкурсу на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія». Має письменниця також нагороди від часописів «Склянка Часу*Zeitglas», «Бористен» і ще – досить несподівано! – від регіонального конкурсу «Композитори – дітям і юнацтву». Авторка працює одразу в кількох жанрах, серед її книг можна знайти казки, пригодницькі й історичні повісті для дітей різного віку. Еліна Іванівна – член Національної спілки письменників України (НСПУ) та Національної спілки журналістів України (НСЖУ), а ще – представник громадської організації «Міжнародна літературно-мистецька Академія України».

     Наталія Володимирівна Дев’ятко також добре зарекомендувала себе на ниві літератури й журналістики. Наприклад, вона плідно працювала в першому українськомовному журналі фантастики «Український фантастичний оглядач (УФО)», організувала щорічний міжнародний літературний конкурс «Современная нереалистическая проза», керує обласним літературним об’єднанням ім. Павла Кононенка. Серед її професійних досягнень: диплом Міжнародного конкурсу кращих творів молодих українських літераторів «Гранослов», Всеукраїнського літературного конкурсу «Рукомесло», відзнаки конкурсу короткого роману «Євроформат», Всеукраїнського конкурсу для творчої молоді від Національного університету «Острозька академія» та інших. Одна з подарованих нам книжок цієї авторки – «Скарби Примарних островів. Карта і компас» – увійшла до десятки Всеукраїнського читацького рейтингу «Читають всі» та Довгого переліку Літературної премії «Великий їжак». Наталія Володимирівна також є членом НСПУ та НСЖУ.