background

      Свято – не свято, якщо на ньому не лунає музика й веселий дитячий сміх. Тож до Всеукраїнського дня бібліотек наші працівники підготували для читачів чимало розважальних заходів, видовищ та кумедних конкурсів. Так, щоб і відпочити як слід, і про важливість читання не забути.

     Ніщо так не стимулює хороший настрій та активність, як «найважливіше з мистецтв» – кінематограф. А в поєднанні з книжкою це воістину нездоланна сила! Переконливі докази таким твердженням 28, 29 вересня та 6 жовтня знайшли учні 8-А класу ЗОШ № 28, 6-А, 6-Б класів СПШ № 3, 7-Б класу Першої міської гімназії та 7-Б класу ЗОШ № 21, завдяки бібліокіно «Читали, дивилися, радимо». Автори – працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів – не просто розповіли відвідувачам про екранізації сучасних цікавих книг для дітей і підлітків. А ще й змусили присутніх пильно передивлятися трейлери до фільмів – найуважніші заробляли спеціальні лотерейні квитки. Так, діти переглянули й обговорили уривки з кіноверсій книг «Персі Джексон і Море чудовиськ» Ріка Ріордана, «Кораліна» Ніла Геймана, «Малий Ніколя» Рене Госсіні, «Ромео і Джульєтта» Вільяма Шекспіра (йдеться про кумедну анімаційну інтерпретацію безсмертної драми «Ґномео і Джульєтта»), «Нескінченна книга» Міхаеля Енде та «Неймовірні пригоди Івана Сили, найсильнішої людини світу» Олександра Гавроша. Заробити лотерейний квиток читачі-глядачі могли не лише відповідаючи на питання за трейлерами, а й демонструючи знання літературного оригіналу або кумедно мавпуючи рухи одне одного в грі-пантомімі «Дзеркало». Наприкінці заходу на учасників чекав призовий лототрон. Таким чином, власники найбільшої кількості зароблених квитків мали найвищі шанси виграти в подарунок одну з книг, про які йшлося.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Два веселі заходи організували для своїх користувачів працівники відділу масової роботи та естетичного виховання. Наприклад, під час конкурсно-розважальної програми «Якими мудрими ми б стали, якби всі книжки прочитали» 30 вересня учні 4-А, 4-Б класів Першої міської гімназії познайомилися з Лісовою Дрімучістю, почитали телеграми казкових героїв, відгадали тематичні літературні загадки, повчилися самостійно римувати, намалювали ілюстрації до улюблених літературних сюжетів та й узагалі, чудово провели час!

 

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG

     А от учні 1-Б класу СПШ № 3 28 вересня активно розважалися на музичному майданчику «Хто танцює та співає, той горя не знає» у цьому ж таки відділі. Було в такому дозвіллі й обов’язкове просвітницьке зерно – бібліотекар розповіла дітям про особливості музичної мови, музичні форми й жанри, про те, як творили свої шедеври видатні композитори. Не забули читачі й про книги – навіть із музикою ці незмінні скарбнички знань мають чимало точок перетину. Так, бібліотекар познайомила малюків зі спеціально дібраними для них тематичними виданнями – пісенниками й музичними енциклопедіями. Ознайомившись із літературою, діти вибрали з пісенників композиції собі до смаку й охоче їх заспівали.

     Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів 30 вересня й 1 жовтня потішив своїх відвідувачів – учнів 1-Б класу Першої міської гімназії та 1-Г класу СПШ № 17 – особливою «літературною» ляльковою виставою «Книга просить захисту». Спостерігаючи за витівками несумлінного читача Васька Замазури й зусиллями лісових мешканців із порятунку зіпсованих ним книжок, малюки вчилися ставитися до своїх паперових друзів акуратно й дбайливо, запам’ятовували правила поводження з виданням. Книжка може страждати від легковажності свого господаря й тільки від нього залежить тривалість її життя – про це у казковій формі й розповіли дітям.

 

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG