background

      Понад 637 унікальних музичних творів, колорит національної міфології та неповторний шарм природи, сховані у звуках, – це Едвард Гріг. Тонку мелодику й тамовану пристрасть його композицій однаково приємно слухати і в щасливі хвилини, і в миті журби. Саме творчості цього видатного норвезького композитора була присвячена музична година, яку 15 вересня провели для учнів 3-В класу СПШ І – ІІІ ступенів № 3 працівники відділу масової роботи та естетичного виховання.

     Попри велику кількість гідних творів, найбільшу славу композиторові принесли камерно-симфонічні мелодії до п’єси «Пер Гюнт» відомого драматурга Генріка Ібсена. У них відображена вся таємничість і монументальність норвезьких гір, в особливій формі повідано про життя фольклорних персонажів – тролів та кобольдів (домові та духи-охоронці підземних скарбів). Чи не найкраще дух Норвегії з холодними хвилями, вітром мандрів і пригод відбився в композиції «У печері гірського короля». Тож саме на цих популярних мелодіях зробили акцент бібліотекарі.

     Специфіка музичної години полягала не лише в популяризації найкращих надбань північноєвропейської музики. Автори заходу допомогли дітям осягнути значення цього ефемерного мистецтва взагалі. Підказали, що до нього можна звертатися в будь-яких обставинах. І насправді тонка й сприйнятлива душа знайде відлуння музики в природі, людській мові, емоціях і переживаннях. Закріпити здобуті під час заходу враження та побачити на власні очі, як ноти стають видимими образами, читачам допоміг перегляд мультфільму «Легенда про Гріга», в якому звучала музика композитора. 

 

002.JPG 003.JPG