background

      Коли ж найліпший час, аби пригадати багатство образів і фольклору рідної країни, її героїв, сповнену боротьби, страждань, болю й слави історію, її різнотрав’я й кулінарні шедеври, як не напередодні її дня народження? Ми подумали саме так, тож з нагоди Дня Незалежності України не просто привітали всіх користувачів, а й провели для них тематичну вікторину «Пишаємось Вітчизною своєю». Не всі читачі пройшли випробування з однаковим успіхом, але кожен виніс для себе чимало цікавої інформації й здобув додаткову мотивацію для пізнання.

     Для відвідувачів різних вікових категорій працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів і відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів підготували питання про життя України в часи Київської Русі, добу козацтва й в роки незалежності; про основні державні символи, їхнє значення та творців; про різдвяні, купальські та інші традиції співвітчизників; про знаменитих спортсменів, митців, державних діячів. До відповідей охоче долучалися як відвідувачі Інтернет-центру бібліотеки, так і ті, кого більше цікавила література на абонементах і в читальних залах. Дехто міг похвалитися «групою підтримки» в особі батьків, бабусі, братів і сестричок, друзів.

     Ті, хто виявив найкращі знання, отримали корисні та яскраві призи: шкільні щоденники олімпійської тематики, з відомостями про українських спортсменів; книги, присвячені історії та літературним персоналіям України; необхідні в новому навчальному році канцелярські дрібнички та книжкові аксесуари із символікою бібліотеки. Також для читачів було проведено огляд тематичної книжкової виставки, присвяченої Дню Незалежності України.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg