background

      Цілий калейдоскоп приємних вражень чекав на тих, хто вирішив відсвяткувати Міжнародний день захисту дітей із бібліотекою. «Родзинкою» святкування стало те, що заходи пройшли просто неба одразу біля головного входу до бібліотеки.

     На свіжому повітрі на читачів чекали виставки останніх чисел найцікавіших дитячих і підліткових періодичних видань; літературні передбачення й ворожіння за цитатами відомих письменників; вікторини за казками й пригодницькими романами для молодших і старших читачів; майстер-клас із виготовлення паперових квітів; фотографування в образі українця й україночки; малювання кольоровою крейдою на асфальті.

     Участь у вікторині давала малюкам і підліткам додаткові бонуси: крім суто інтелектуального задоволення від перевірки власної ерудиції, за правильні відповіді на питання вони могли зіграти в оригінальну лотерею. Кожен ерудований читач отримував вітальну медаль, разом із якою можна було виграти +2 тижні на користування книгою на абонементі, +45 хвилин на користування Інтернет-центром або таємничий сюрприз із приємною тематичною дрібничкою. Прикладом такого сюрпризу стала дитяча книжечка про ведмедика, яку виграла наша майбутня читачка. «Майбутня» – тому що щасливиці поки лише… 2 рочки. Історію їй прочитають батьки або бабуся, зате ілюстрації вона готова розглядати годинами (ще б пак, там же зображена улюблена тварина – мишко).

     Розмальовувати тротуар також треба було не просто так, а з ідеєю – зобразити свою мрію. Тут уже фантазія дітлахів розігралася не на жарт: серед творінь можна було побачити веселку, кота, самотній острів серед моря й навіть лелеку, який би приніс братика або сестричку в дзьобі.

     1 червня працівників бібліотеки можна було побачити й на іншому заході: вони проводили літературну вікторину для учасників мистецького фестивалю «Мрії збуваються», організованого ЧММО «Станиця Черкаси Пласту-НСОУ».

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg 011.jpg 012.jpg 013.jpg