background

     Що спільного може бути в бібліотеки й нічного клубу?.. Мабуть, те, що обидва заклади дотичні до культури й сфери розваг (хоч, звісно, й у кардинально відмінних контекстах). Обидва мають чим зацікавити молодь і розвиваються, відгукуючись на її смаки та вподобання. А ще часом у бібліотеці можна поспілкуватися з людьми, які досягли успіху в царині електронної музики та клубної сцени. От як на скайп-зустрічі в межах циклу заходів «Книга в житті відомих людей» з популярним ді-джеєм, радіоведучим радіомережі KissFM, ві-джеєм телеканалу М1 (ведучим Старт-UP show та популярного щотижневого чарту  Dance Parade від Kiss FM Top40) Mr. Sunny. Завдяки зусиллям працівників Інтернет-центру нашої бібліотеки, які організували зустріч, поставити питання затребуваному клубному артистові та побачити за допомогою веб-камери, як він веде прямий ефір на радіо, поталанило учням Черкаського гуманітарно-правового ліцею.

     Герої в сучасних підлітків інакші, ніж лише якісь десять років тому, змінилися популярні професії, тож наше завдання – реагувати на запит наших читачів, пропонувати їм сучасні незвичні формати. Спілкування в скайп-режимі проходить у бібліотеці не вперше й вже підтвердило успішність та актуальність такої форми. Ді-джея Sunny наші читачі привітали зі щирим ентузіазмом, хоч трохи й соромилися особисто звертатися до свого кумира. Але за час ефіру (герой зустрічі знайшов можливість спілкуватися з нами просто в перервах між репліками у своїй радіопередачі) учасники встигли обговорити з ним одразу багато тем.

     Звісно, підлітків не могло не зацікавити, як потрібно торувати шлях до олімпу індустрії розваг і які якості необхідні, аби стати успішним радіо- й телеведучим. Mr. Sunny розповів читачам про власний досвід кар’єрного зростання й зауважив, що в його роботі, як і в будь-якій професії, необхідна постійна праця над собою, невпинне підвищення кваліфікації і – найголовніше – хороша освіта (у т. ч. й власна зацікавленість у здобутті нових знань). Крім того, гість пояснив усім можливим послідовникам, наскільки нелегка професія запитуваного артиста (попри позірний блиск і радісну легковажність клубної атмосфери). Це робота 24 години на добу, постійний творчий пошук, виховання музичного смаку й засвоєння музичної грамоти, розширення загальної ерудиції, опрацювання нових тем, ідей для радіо- і телепередач, вечірок, інтерв’ю зі знаменитими й впливовими людьми. За кулісами «свята життя» кипить постійна робота, яка не завжди дає своїм учасникам право й можливість просто відпочити.

     Безперечно, не оминули в розмові й тему літератури. Цікаво було дізнатися, які книги подобаються Mr. Sunny, що він читав у дитинстві та які письменники вплинули на нього. Ця частина спілкування виявилася напрочуд захопливою. Артист зізнався, що в юні роки читав книги для дорослих із психології, філософії, різних наук. А ще якийсь період не визнавав ніякої іншої літератури, крім фантастики, й у житті керувався деякими постулатами, почерпнутими у шедеврах цього-таки жанру. А от грандіозне враження на нього справив роман П. Загребельного «Диво». Його багата лексика, яскравий сюжет і філософія спонукали вивчати українську мову, культуру та історію.

      Не втрималися читачки й від розпитування про особисте життя та перше кохання артиста. Але залишімо цю тему за лаштунками – нехай це буде невеличкий секрет між гостем і його аудиторією.

     Зустріч спонукала підлітків до роздумів про майбутню професію. Дехто зізнався, що його налякала перспектива безперервної ретельної праці й тепер уже в нього немає такого жагучого бажання стати ді-джеєм. А інші, навпаки, загорілися ідеєю долучитися до створення в Україні «музики майбутнього» й готові просто зараз поринути у вивчення «матчастини». У будь-якому випадку скайп-зустріч довела, що спілкування з такими людьми надзвичайно цікаве юним читачам, тож ми певні, що вона стане в нас не останньою.    

 

IMG_7283.jpg IMG_7288.jpg IMG_7297.jpg IMG_7298.jpg