background

      Як виявити свою вдячність і захоплення розмаїттям природи рідної для всіх нас планети? Насамперед – знати про її багатства й розуміти цінність тих дарів, які вона нам підносить. Перевірити свої знання й дізнатися нову інформацію про довкілля наші читачі могли на заходах з нагоди Міжнародного дня Землі, які для них провели працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     З ентузіазмом та непідробним азартом взялися до участі в екологічній грі «Природа шукає друзів» учні 3-В класу СПШ І  – ІІІ ступенів № 17. Змагатися двом командам дітлахів – «Ромашці» і «Грайлику» – довелося в 5 конкурсних завданнях. Учасники розгадували загадки про тварин, птахів і небесні світила; намагалися збагнути, про яку рослину йдеться в розповіді бібліотекаря (так, діти впізнали картоплю й томати за історією популяризації цих овочів у Європі, а ще кропиву та м’яту – за рецептами їх споживання в народній кухні й відомими казками); за допомогою навідних питань розібратися, який овоч «заховався» в «чорній скрині». А ще малюки визначали представників фауни за голосами й проходили тести за Книгою рекордів України (і, повірте, зрозуміти, яка з названих істот є найбільшою, найпрудкішою, найвищою в Україні не завжди було просто).

     А учні 4-Д класу СПШ № 17 здобули чимало нової цікавої інформації на пізнавальній годині «Тварини у бронзі і камені». Споглядаючи фотографії величних, а часом і кумедних, пам’ятників братам нашим меншим і слухаючи розповідь бібліотекаря, діти з’ясували, за які заслуги птахи й звірі мали честь бути закарбованими в мармурі й граніті на постаментах.   

 

02.JPG 03.JPG 04.JPG