background

     Усі, хто шанує творчість Р. Кіплінга та любить афоризми, в курсі, що кішка завжди гуляє сама по собі. Та це знання не заважає людству протягом століть приручати волелюбне пухнасте створіння й шукати з ним дружби. І багато кому дійсно вдається заприятелювати із цими тваринками. Звички й розкішний зовнішній вигляд котів, їхню роль у дитячій культурі та всілякі кумедні ситуації за їхньою участю обговорили з дітьми-учасниками «Індіго-клубу „ІРІС”» працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів під час пізнавальної відеогодини «Дивовижні факти з життя тварин». 

     Дітлахи ділилися своїми враженнями від спостережень за життям домашніх улюбленців; намагалися відгадати, які дії кішки називають прикметами до дощу, хорошої погоди або до приходу гостей; вчилися визначати настрій і наміри тварини за її поведінкою. Бібліотекар допомогла малечі пригадати, в яких казках і мультфільмах діють персонажі-коти. А ще розповіла цікаву індійську легенду про те, як кішка вирішила мешкати з людиною.

     Також учасники заходу обговорили кумедні й екзотичні породи та досягнення сучасних котів-рекордсменів (найстарший, найдовший, найдорожчий і т. п.). Остаточно підняли дітям настрій яскраві фотографії кішок у різних життєвих обставинах і веселий відеоролик із найбільш кумедними випадками за участю чотирилапих бешкетників.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG