background

      У світ соковитих барв, магічних образів та нестримної мистецької уяви поринули 5 січня учні 2-А класу СПШ І – ІІІ ступенів № 3. Для них працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели творчий урок «Добрий лев Марії Приймаченко».

     Під час заходу діти мали зобразити на папері тварин, яких ніколи не існувало. А підживити фантазію юним художникам допомогла розповідь бібліотекаря про творчість знаменитої української художниці Марії Приймаченко. Малечі розповіли про життєву долю мисткині, її хворобу в дитячі роки та несподіване розкриття таланту зі знайденням маленькою Марійкою блакитного глею. Для того, аби дітлахи краще збагнули творчий світ художниці, їм продемонстрували копії деяких її робіт. Зі сторінок альбомів на читачів уважно дивилися павичі, ведмеді, слони, крокодили, мавпи, а ще ціла родина невідомих людству фантастичних створінь, що цілком можуть і зараз жити в якійсь далекій реальності, зрозумілій лише діткам.

     Надихали маленьких експериментаторів і творчі кумедні підписи авторки до її робіт: «Дикий чаплун», «Цей звір позіхає і дружби ні з ким не має» тощо. Після таких зразків малеча активно вхопилася за олівці й фломастери. І от уже на папері почали з’являтися барвисті жар-птиці, моторошні змії, могутні леви неймовірної масті та вигадані, ні на кого не схожі істоти. Наприкінці уроку маленькі автори найкращих малюнків із задоволенням позували зі своїми творами поруч із фотокопіями робіт видатної мисткині. 

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG