background

      Тепле родинне коло в затишній хатинці з незмінною пічкою, ікони та дідух на покуті, а біля хати садок із калиною… Саме таку ідилічну атмосферу вловила й зафіксувала на своїх картинах-оберегах народна майстриня зі Сміли Олена Михайлівна Черноус. Виставку її робіт 30 січня презентували в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання. Право особисто познайомитися з мисткинею та з її вуст почути оповідь про прекрасні витвори здобули учні 3-Б класу ЗОШ І – ІІІ ступенів № 12.

     Детально й з любов’ю майстриня описала кожну свою роботу, пояснила символічне значення як деяких образів, так і матеріалів, з якими вона працює. Діти дізналися, наскільки глибоким сенсом сповнена в господі піч, чому корова вважається годувальницею, а кіт – оберегом оселі, як і де правильно вішати підкову, що в українців асоціюється з дідухом і багато іншої цікавої інформації. Олена Михайлівна із задоволенням спілкувалася з малечею, відповідала на питання й слухала дитячі історії про порядки в оселях їхніх бабусь та про домовиків.

     Варто додати, що Олена Черноус – уже доволі відома на Черкащині майстриня. Вона не раз брала участь у тематичних ярмарках та художніх салонах нашого міста. Тож не втратьте можливості особисто оцінити красу автентичних образів з її картин. У бібліотеці виставка діятиме до кінця березня.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg 010.jpg