background

У переддень цього своєрідного свята (воно відзначається в останню неділю січня) Інтернет-центр нашої бібліотеки спільно з читальним залом відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів долучили своїх користувачів до дещо парадоксальної акції. Можна було втриматися від комп’ютерних «стрілялок» та прогулянок соціальними мережами зараз, замінивши їх читанням цікавої книги з читального залу, і в такий спосіб отримати бонус – додаткові безкоштовні хвилини на наступне відвідування Інтернет-центру. Утім, далеко не всі користувачі змогли оминути спокусу ще раз схопитися за комп’ютерну мишку…

Умови акції були простими: за кожні півгодини читання будь-якої книги в залі пропонувалися додаткові 15 хвилин на Інтернет-мандри за наступного візиту до бібліотеки. Усього наважилися здійснити такий обмін 11 постійних користувачів Інтернет-центру. Оскільки більшість із них – хлопці, то й тематика обраних ними книг виявилася відповідною: популярністю користувалися енциклопедії з техніки, винаходів та наукових відкриттів, історії зброї, про футболістів, козацтво. Були й універсальні теми – наприклад, книги про українців, що вдосконалили світ, та про традиційні свята українського зимового календаря.

Читачі-«рекордсмени» приділили читанню по 3 години часу. Додатковим плюсом такого заходу виявилася можливість тут-таки поділитися літературними враженнями з іншими учасниками акції, продемонструвати одне одному особливо яскраві ілюстрації та похвалитися здобутими щойно знаннями.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG