background

      На загальне переконання, аби східний тварина-символ року – синя дерев’яна коза (вівця) – була прихильною, обов’язково слід мати її зображення у своїй оселі. Тож і скуповуються масово всілякі магнітики, календарі й інша подібна продукція. А от працівники відділу масової роботи та естетичного виховання вирішили допомогти своїм читачами зекономити, а заразом і навчитися особисто виготовляти кумедну м’яку іграшку. Тож провели для учнів 3-А класу Першої міської гімназії творчий урок «Символ року 2015».

     Щоправда, спочатку маленьких майстрів-початківців налаштували на потрібний лад. Їм розповіли легенду про виникнення східного, «тваринного», календаря, допомогли пригадати усіх покровителів 12-річного циклу та нагадали масові уявлення про тварин-захисників тих років, коли народилися присутні на заході діти – Півня та Собаки (2005, 2006 рр.).

     А далі малеча із задоволенням заходилася творити маленькі фігурки овечки. Так у ще не дуже вправних ручках закрутилися грубі вовняні нитки для плетіння різних кольорів, шматочки цупкого картону, ножиці та тюбики з клеєм. За відведений час дітлахи встигли небагато, але засвоїли основний принцип творення й обіцяли завершити свою роботу вдома.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG