background

      Робити добро нескладно, головне – почати з простих вчинків. І така робота ніколи не набридне. Про це йшлося під час бесіди «Добро починається з тебе», яку з учнями 1-Б класу СПШ І – ІІІ ступенів № 3 провели 15 січня працівники відділу масової роботи та естетичного виховання.

     Під час заходу йшлося про важливість небайдужості до проблем інших, взаємодопомоги й підтримки в класі, у колі друзів, у родині. Виразні приклади насправді гуманних і, навпаки, викликаних апатією та легковажністю жорстоких вчинків знайшлися в книзі оповідань Василя Сухомлинського «Казки школи під голубим небом». Бібліотекар переповіла дітям та проаналізувала оповідання про материнську любов до сина й всепрощення навіть після жахливої дії рідної дитини; про підтримку класом дівчинки, в якої хворіла мама; про неуважність онука до слабкого дідуся, що призвела до сумних наслідків і змусила хлопця мучитися провиною все життя.

     Діти також мали можливість висловитися в межах запропонованої теми. Зокрема, вони дали відповіді на питання «Що приносить людині радість?» та «Чому в людини капають слізки?». Якщо названим арсеналом речей, що викликають сміх, малюки не дивували, то їхні відповіді на друге питання стали справжнім сюрпризом. Виявилося, що, незважаючи на невеликий вік, діти дуже глибоко розуміють суть. Причиною сліз вони назвали як цілком невинне чищення цибулі, так і серйозні явища життя – біль, горе, втрату близької людини, страх, приниження, хвилювання, розлуку, сумну музику, образу. Завершився захід на оптимістичній ноті – твердженням про те, що сіяти зерно добра варто щодня.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG