background

     Багатий образний світ творчості Василя Симоненка відкрили учням 4-Д та 3-Б класу СПШ І – ІІІ ступенів № 17 працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів на присвяченій видатному поетові літературній годині «Його душа світилася зорею». На прикладі цього заходу вкотре стало очевидним, що мова Василя Симоненка настільки милозвучна, проста й водночас глибока, що однаково торкає душі всіх читачів, і дорослих, і маленьких.

     Звісно, зважаючи на вік та інтереси присутніх, розповідь про життя Василя Андрійовича мала деякі нюанси. Наприклад, малюкам детально описали дитинство Майстра та процес його навчання в роки війни, коли всі учні змушені були, за браком паперу, писати на газетах чорнилами з ягід бузини. Цікавою дітям темою було виховання поетом сина Олеся й особлива методика написання ним дитячих творів. Письменник залишав лише ті рядки, які Лесик добре запам’ятовував і міг відтворити, решта ж підлягала ретельному переписуванню.

     Найзахопливішою для маленьких читачів частиною заходу стало прослуховування записів тих самих дитячих творів Василя Симоненка – «Цар Плаксій та Лоскотон» і «Подорож у країну Навпаки». Діти охоче вболівали за Лоскотона, перейнявшись його долею завдяки виразному читанню заслуженої артистки України, майстра художнього слова Тамари Власенко. До країни ж Навпаки малеча мандрувала в супроводі лауреата Всеукраїнського конкурсу читців Ярослава Литвина. Аби зробити знайомство із творами ще більш цікавим, записи супроводжувалися демонстрацією ілюстрацій до кожної з казок.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG