background

     Коли живеш в улюбленому місті не один рік, часто здається, що знаєш кожен його закуток. Та це зовсім не означає, що однієї днини воно перестане тебе дивувати. Адже, як і будь-яка відкрита система, місто невпинно розвивається й змінюється. А коли новинок бракує, завжди лишається історія з її несподіванками й численними незаповненими сторінками. Переконатися в цьому змогли учні 6-А класу ЗОШ І –ІІІ ступенів № 11, для яких працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів провели 19 листопада відеогодину цікавих повідомлень «Цікавинки нашого міста».

     Хтось із дітей уперше (а хтось і ні – та з не меншим задоволенням) почув історії про дива парку «Ювілейний» з його мостом Кохання та романтичною «Русалонькою»; посміхнувся при вигляді пам’ятників водопровідникові, Проні й Голохвастову, варенику та незнайомці; подумки помандрував набережною під ліхтарями-«чайками» й оглянув ажурного птаха-сонячний годинник у Долині Троянд; вирушив у фантазійну подорож за порадами вказівника чудес світу. Завдяки детальній розповіді бібліотекаря, читачі пригадали останні гучні культурні події обласного центру, як-то: фестивалі «У камені живе душа», «Древляндія», «Крижталь» – і загорілися бажанням відшукати друзів та родичів на face-wall  «Ми – Черкаси».

     Передбачувані вигуки захоплення й каскад запитань слідували за нагадуванням про буддійський храм, про існування якого й досі знають не всі черкащани. Яскраві слайди  з фотографіями його оздоблення, постійних мешканців та таємничих церемоній підживили уяву дітей й стимулювали їхній інтерес до чужої культури. Результатом заходу стали численні фотографії на телефони продемонстрованих слайдів із пам’ятними місцинками Черкас і жваве обговорення дітлахами, у який із цих куточків краще зазирнути найближчими вихідними.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG