background

     Миттєве і нетлінне, земне і небесне, просте і складне, – одразу кілька шарів реальності тісно переплелися в роботах Павла Миколайовича Солощенка. Полотна цього прекрасного художника були 30 вересня презентовані автором на зустрічі з учнями 9-А і 9-Б класів Першої міської гімназії. Тоді ж художник відкрив у галереї відділу масової роботи та естетичного виховання свою виставку «Тимчасове і вічне».

     Спілкуючись із молоддю, Павло Миколайович назвав істинного художника «нервом суспільства», наполягаючи, що така чутливість нерідко стає проблемою самого творця. Цим трепетним, дещо болісним та водночас дуже активним ставленням до світу була просякнута вся його розповідь. Під час зустрічі митець коротко описав свою біографію, зосередившись на пошуках власного стилю й духовних цінностях у своїй творчості.

     Себе Павло Миколайович назвав максималістом, пояснюючи тим самим власну емоційність і певну безкомпромісність сприйняття навколишньої дійсності. Художник проаналізував сучасні події в країні, багато говорив про проблеми суспільства; пригадав своє спілкування з дітьми-сиротами і те, наскільки вразила його змістовність і глибина їхніх очей, облич. Особливо наголошував на тому, що прості, фундаментальні речі, як-от вихованість, повага до батьків, духовне начало, будують Україну сьогодні й мають визначати її долю завтра.

     Ознайомлюючи дітей зі своїми роботами, майстер поділився історією своїх пошуків техніки, яка б найліпше передавала його настрій. Він розповів про досвід роботи в техніці акварелі, олії, пригадав, як свого часу малював пером. Поза сумнівами, цей невеличкий екскурс в особистий художній світ надовго залишиться в пам’яті присутніх на виставці, не одного юного читача спонукаючи до власних творчих експериментів.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG