background

     8, 9 листопада у відділах обслуговування відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови.

    Учасники пізнавальної години „Споконвіку було слово…” учні 8-А та 9-А класів СПШ №3 поповнили свої знання відомостями про виникнення писемності, дізналися цікаві факти з історії та розвитку української мови, збагнули її унікальність і неповторність, мелодійність і милозвучність. Цікава розповідь бібліотекаря підкріплювалась відеослайдами та відеокліпами на пісні про мову.

     Беручи участь у конкурсі юних мовознавців „Бринить, співає рідна мова”, учні молодшого шкільного віку із групи продовженого дня СПШ №33 позмагалися між собою знаннями, кмітливістю, ерудицією, винахідливістю та почуттям гумору. Дуже сподобалося дітям відгадувати значення маловідомих і маловживаних слів. Досить цікавим і своєрідним було пояснення школярами значення деяких фразеологізмів. Активними були юні читачі під час проведення ігор „Переміни лише звук” і „Заміни одним словом – прислівником”. Конкурс пройшов весело і динамічно.

     Для учнів 4-В класу СПШ №17 була проведена літературно-історична година „До цілющих літописних джерел”.  Бібліотекар цікаво розповідала дітям про роль Нестора-літописця, просвітників Кирила і Мефодія у формуванні слов'янської писемності, наголосила на тому, що наша українська мова відрізняєтя своєю мелодійністю і виразністю. Вона багата піснями, казками, легендами, оповідками, колядками, щедрівками, гаївками та веснянками. Діти пригадали загадки, прислів`я та приказки про мову. Наприкінці заходу бібліотекар провела для юних читачів бібліографічний огляд літератури.

 
1.jpg 2.jpg 3.jpg