background
   13 жовтня учасники лялькового гуртка «Грайлик» та їхні однокласники, учні 3-Б класу Першої міської гімназії, побували на екскурсії в Черкаському академічному обласному театрі ляльок.   13 жовтня учасники лялькового гуртка «Грайлик» та їхні однокласники, учні 3-Б класу Першої міської гімназії, побували на екскурсії в Черкаському академічному обласному театрі ляльок.Казка захопила дітей відразу, як тільки вони переступили поріг театру, де їх гостинно зустріла завідуюча літературною частиною Надія Андріївна Хаустова.

   Діти із задоволенням слухали цікаву розповідь про історію Черкаського лялькового театру, про його перші прем’єри і сучасний репертуар, про ляльок-ветеранів, що народилися майже 50 років тому. Та найцікавіше учнів очікувало в майстерні, де виготовляють акторів-ляльок. Тут можна було подивитися процес народження нової казки і поспілкуватися із самими майстрами, які поділилися секретами своєї нелегкої, але захоплюючої справи. І, звичайно, найголовніше що цікавило юних акторів-початківців – це майстер-клас акторів театру.   Діти мали змогу заглянути за лаштунки і побачити, як працюють справжні професіонали.

   Керівник лялькового гуртка «Грайлик» Наталія Михайлівна Кравченко, школярі та їх класний керівник Людмила Миколаївна Бойченко щиро вдячні директору лялькового театру Любові Григорівні Величко за надану можливість поринути в світ прекрасного.