background

      Нерідко помічаємо, що найтепліші, найніжніші слова мамам і бабусям говорять з нагоди Міжнародного жіночого дня. Зате саме 8 березня вдячні діти, чоловіки, друзі, брати найактивніше долучаються до участі в концертах та інших заходах, аби висловити своє щире захоплення коханими жінками. От і цього разу в переддень свята в бібліотеці пройшли численні заходи для всіх поколінь, на яких і хлопці, і дівчата старалися з усіх сил. І не даремно старалися: свято, поза сумнівами, вдалося!

     Мабуть, найбільш веселий захід вийшов у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів: для 5-Б СПШ І – ІІІ ступенів № 33 та 5-А ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6 організовано гру «Сьогодні свято у дівчат». Спочатку хлопчаків випробовували на акторські обдарування – вони мали розіграти кумедну сценку, згідно з вибраними навмання несподіваними ролями (деяким довелося вжитися в Думку, Вікно, Сніг, Сонце). Затим уже дівчатка намагалися не осоромитися, змагаючись у «приготуванні» звичних страв (інгредієнти були намальовані на картках) – борщу, вінегрету, олів’є і т. п. Інші конкурси також були зустрінуті на ура – як-от підготовка VIP-меню для «зірки»-гурмана, заміри колективної талії та приміряння на кожну з дівчат взуття демократично обраним серед хлопців класу принцом.

 

001.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg

     А ось у відділі масової роботи та естетичного виховання пройшло справжнє свято талантів: учні 4-Б класу Першої міської гімназії (ПМГ) приготували для коханих мам і бабусь яскравий і насичений концерт. У програмі заходу «І слово, і пісня, Матусю, тобі!»: вірші про мам; пісні соло, утрьох, хором чотирма мовами; пустотливі й сумні мелодії на сопілці, фортепіано; енергійний джайв і ча-ча-ча… Особливий колорит святу додало читання гуморесок. А істинно зворушливим акцентом стали рожеві тюльпани в подарунок мамам.

CAM00217.jpg CAM00218.jpg CAM00232.jpg DSC00640.JPG

     Чи не найсвітлішим і найбільш проникливим вийшло свято «Кожна мама із весною схожі», проведене для учнів 1-А класу ПМГ відділом обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Малюки змогли не тільки похвалитися своїми талантами (а художніх номерів від них також не бракувало – і співали, і вірші декламували, і на фортепіано грали), а й взяти участь у захопливих іграх. Так, дітлахи малювали колективні портрети мами, хто в образі королеви, а хто – бджілки; змагалися в перукарському конкурсі «Чубчики». Особливим подарунком для всіх дівчат у класі стали віршики про них від однокласників-хлопців. Усміхнутися й водночас зронити сльозу присутніх змусила відеопрезентація з фотографіями малечі та їх найдорожчих жінок – мам і бабусь, а також вальс, у якому діти кружляли разом із мамами.

02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg

     Заключним акордом цього багатого на події весняно-святкового тижня став ігровий захід, організований для учнів 2-А ПМГ їхнім класним керівником за допомогою відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. На учасників чекало безліч розваг і веселих змагань, досягти успіху в яких дітлахи не змогли б без активної підтримки мам.  

06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg