background

      Заходи з нагоди відзначення 60-річчя Черкаської області є найбільш відвідуваними серед читачів відділу обслуговування учнів 5-9 класів.

      Учасниками краєзнавчої відеомандрівки «Цікава і захоплююча Черкащина» стали учні 7-Д класу СШ №17. Діти дізналися про багату історико-культурну спадщину нашого краю та здійснили відеомандрівку до найцікавіших місць Черкащини: пам’яток, пов’язаних з іменами відомих земляків Тараса Шевченка та Богдана Хмельницького, побували у  Холодному Яру,  замку Шувалових та палаці Лопухіних, у парку Декабристів  та шедеврі паркового мистецтва – «Софіївці», познайомилися з пам’ятками трипільської культури, які  виявлені на території нашої області.

      Цікавою для читачів відділу є екскурсія «Краєзнавчий бібліотур Черкащиною», взяти участь у ній бажають багато учнівських колективів різних шкіл міста. Здійснити подорож історичними місцями нашої області цього разу мали змогу учні 5-Б класу Першої міської гімназії та 6-А класу ЗОШ №2.

      Читачам бібліотеки, які хочуть більше дізнатися про історію та сьогодення нашої області, бібліотекарі пропонують переглянути матеріали виставки «Я з книжок пізнати мрію, мій чудовий, рідний край».

 

DSC09541.JPG DSC09546.JPG DSC09548.JPG DSC09613.JPG DSC09646.JPG DSC09734.JPG DSC09750.JPG DSC09802.JPG