background

        З нагоди Всеукраїнського тижня права у бібліотеці організовано цикл заходів для учнів шкіл  міста.

        У відділі обслуговування учнів 5-9 класів відбулася година правових знань «Права дитини – права на майбутнє». Учасники заходів, учні 6-А та 6-Б класів ЗОШ №21, на життєвих прикладах, які бібліотекар підібрала зі сторінок місцевих газет, познайомилися з правами та обов’язками дітей. Під час заходу учні  висловлювали свої думки щодо причин правопорушень та злочинів неповнолітніх та обговорювали, що потрібно зробити молодій людині, щоб знайти зміст свого життя та залишити після себе хороший слід.

       Учні 8-Б класу ЗОШ №12 та 8-В класу СШ №17 стали учасниками години спілкування «Підліток у сучасному світі: права і обов’язки». Спілкуючись із психологом бібліотеки, діти самі визначили, що таке для людини права та обов’язки. Учасники заходу ознайомилися з основним документом, в якомузаписані права дітей - Конвенцією про права дитини.

       Детальніше ознайомитися з літературою правової тематики  відвідувачі бібліотеки змогли, переглянувши книжкові виставки «Я маю право» (відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів) та «Не зламай свою долю» (відділ обслуговування учнів 5-9 класів).