background

   У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів в рамках Національного проекту „Україна читає дітям” відбулася зустріч читачів-учнів  початкових класів Першої міської гімназії з черкаським письменником,  членом обласної організації Національної      спілки письменників      України      І.І. Дубініним.

    Розповідаючи про роль книги в своєму житті, Іван Іванович зауважив, що саме книга, любов до читання, потяг до пізнання нового, незвіданого і, звичайно, спостережливість та уява сприяли тому, що він почав писати.

   Найпершою і найулюбленішою книгою в житті письменника став „Буквар”. Він дуже добре пам'ятає, як радів з того, що навчився читати, і прочитав вірш В. Берестова „Как хорошо уметь читать”.

   „Їду до вас на зустріч, – говорить письменник, – дивлюся у вікно, милуюся каштанами і ловлю себе на думці, що їхній цвіт нагадує мені морозиво „Ескімо”. Поки їхав - склав про це вірш".

   Діти запитували, скільки віршів написано автором і скільки часу потрачено на їх створення, хто він за фахом, коли почав писати та багато іншого.

   Відповідаючи на численні запитання дітей, письменник розповів, що вірші пишуться швидко, спонтанно, коли є бажання та натхнення. За фахом він лікар-нарколог. Свого першого вірша написав ще зовсім малим, років у шість.

    Іван Іванович любить подорожувати, вивчати природу і спостерігати за стосунками та вчинками людей, їхніми звичками та традиціями, і  не тільки українців: п'ять років він жив і працював у Лівії.

    На запитання дівчинки, чи пише акровірші, Іван Іванович, дізнавшись її ім'я,  відразу ж склав на ноього акровірш.

   А ще гість повідав, що пише книги для дорослих: детективи, фантастику, гуморески і пародії на вірші інших поетів.

    Під час зустрічі письменник читав  вірші їз своеї збірки „День народження зуба”, яку діти могли придбати після завершення заходу.

    Спілкування із автором надихнуло дітей на написання власних віршів, які вони тут же зачитали.

   На згадку про зустріч діти сфотографуватися з відомим краянином.

  

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg