background

          Тиждень дитячого читання в обласній бібліотеці для дітей завершився підсумковим заходом ІІІ-го етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2013» у Черкаській області.

       У конкурсі взяли участь 40 учнів 6-7 класів, які стали переможцями районних та міських етапів, і тепер змагалися за головний приз – поїздку до міста Львова на пізнавально-розважальний фестиваль «Книгоманія».

     Змагання проходили у два тури, у кожному із яких було два завдання.

      У першому турі діти письмово давали відповіді на запитання літературної вікторини та взяли участь в усному тестуванні.  Учасники конкурсу   продемонстрували глибокі знання української та зарубіжної літератури, творчості письменників рідного краю.

  За результатами першого туру до фіналу вийшли

 серед учнів шостих класів:

Березовська Юлія (Маньківський район)

Кучеренко Дарина (Монастирищенський район)

Плієва Марія (м.Сміла)

Куцик Катерина (Христинівський район)

Мателега Діана (м.Черкаси)

серед учнів 7 класів: 

Дев’ятко Денис  (Маньківський район)

Черненко Ірина (Чорнобаївський район)

Мельниченко Олександр (Монастирищенський район)

Терещенко Богдан (Черкаський район)

Бровкіна Валерія (Лисянський район)

  У другому турі  кожному із учасників фіналу  було запропоновано обрати категорію та відповісти на три запитання відеотесту «Ерудит» за темами: «Спорт», «Україна і українці», «Традиції. Народознавство», «Мистецтво» та «Секрет». У наступному завданні фіналісти, переглянувши  уривок художнього фільму, мали відгадати назву твору та автора,  за сюжетом якого  знятий фільм.

   Змагання було напруженим, особливо серед учнів 6 класів, де дві учасниці Березовська Юлія та Кучеренко Дарина за результатами двох турів набрали однакову кількість балів.  Дівчаткам запропонували додаткове завдання – презентувати улюблену книгу.  Із ним краще, за рішенням журі, справилася Березовська Юлія. Вона і стала найкращим читачем Черкащини 2013 року серед учнів 6 класів.

Серед учнів 7 класів впевнену перемогу у першому та другому турі здобув Дев’ятко Денис.

   Всі учасники конкурсу отримали дипломи та подарунки, придбані за сприяння управління культури облдержадміністрації та обласного відділення української бібліотечної асоціації.

IMG_1739.JPG IMG_1741.JPG IMG_1755.JPG IMG_1759.JPG IMG_1765.JPG IMG_1767.JPG IMG_1778.JPG IMG_1779.JPG