background

    В актовій залі бібліотеки відбулася зустріч юних читачів із відомою дитячою письменницею, лауреатом премії ім. В. Короленка, членом Національної спілки письменників України М.Ф. Фроловою та її молодшою донькою А.І. Смородіною, членом Спілки письменників Росії. Зустріч була особливою, адже на неї завітали земляки письменниці, учні зі Сміли, де народилася і сама авторка, де пройшли її дитячі роки.

   На початку зустрічі бібліотекар, за допомогою мультимедійної презентації, познайомила присутніх із біографією письменниці: на екрані демонструвалися фото із дитинства Майї Флорівни, періоду проживання на Півночі, написання першої книги та багато інших. Присутні відкрили для себе й іншу Фролову – люблячу маму та бабусю, гарну господиню, вправну майстриню-вишивальницю.

   Під час свого виступу письменниця зупинилася на історії написання деяких творів, зокрема: „М`яч у піднебессі”, „Мальчики, любите девочек! Атас!”, „Солдатом буду я”, відповіла на численні запитання дітей.

   Донька Майї Флорівни Анна Іванівна наголосила на важливості книги у житті людини, закликала всіх до читання, адже «книга – вірний друг і порадник, а також один із способів захисту від агресивного світу». Презентувала присутнім молодіжний літературно-художній і публіцистичний журнал «Странник», редактором якого є її чоловік, письменник Костянтин Смородін, і в якому було опубліковано багато творів Майї Фролової.

   По закінченню зустрічі Майя Флорівна подарувала присутнім свої твори з автографом.

   Юні читачі-сміляни отримали велике задоволення від зустрічі з письменницею, для якої головне щастя в житті – це натхненна праця, овіяна добротою і мудрістю, любов’ю і бажанням прищепити дітям через слово найкращі почуття, виховати особистість.