background

   До відзначення цієї дати долучилися і читачі бібліотеки.

   Пізнавальна відеогодина «Живий голос далеких предків», яка відбулася у відділі обслуговування учнів 5-9 класів за участю учнів 9-А та 9-Б класів Першої міської гімназії,  збагатила  знання дітей  про українську мову, її історію та традиції.

   Цікава розповідь бібліотекаря, що  супроводжувалась відеослайдами, допомогла учасникам заходу дізнатись багато нового та цікавого про визначних діячів української словесності, впевнитисьу  багатстві, красі, витонченості та мелодійності нашої мови. 

   Учні молодшого шкільного віку, що займаються в  групі продовженого дня СШ №3, взяли участь у конкурсі юних мовознавців «Плекатимеш мову – цвістимуть слова». Діти пригадали загадки, прислів`я та приказки про мову, позмагалися між собою в знаннях, кмітливості, винахідливості та ерудиції.

   Для учнів 3-В класу СШ№3 проведено літературно-історичну годину «І створилося слово українське».Діти мали змогу прослідкувати шлях розвитку української мови від зародження і до наших днів, відзначити роль  Нестора-літописця, просвітників Кирила і Мефодія у формуванні слов'янської писемності та мови.

   У бібліотеці також відбувся фінал «СловоГраю» -  проекту спрямованого на популяризацію читання серед школярів 4-х класів м. Черкаси.

   Ініціатори заходу – студенти напряму підготовки «Видавнича справа та редагування», викладачі кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького та МГО «Книжковий маестро».

   До фіналу конкурсу дійшло 8 кращих знавців літературних творів із різних шкіл міста.Учасники були поділені на дві команди: «Всезнайки» та «Котигорошки». Школярі добре впоралися з поставленими завданнями: швидко впізнавали авторів, з легкістю знаходили найбільшу та найменшу книгу в бібліотеці, миттєво розпізнавали ребуси. Крім цікавих конкурсів, на дітей також чекали пізнавальні історії. Учням розповіли, як створюється книга та познайомили із заповідями читача.

   Всі учасники отримали дипломи конкурсу, а команда переможців - «Всезнайки» нагороджена цікавими книгами.

001.jpg 002.jpg 003.jpg 004.jpg