background
Міжнародний день захисту дітей відзначили в бібліотеці

Веселощі, розваги й рухливий відпочинок чудово поєднуються з інтелектуальними завданнями та читанням книг. Підтвердженням є численні заходи, які працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей проводили для читачів закладу й внутрішньо переміщених осіб з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Відвідувачі книгозбірні самі обирали, до яких подій долучитися й чим, крім взятої на абонементі цікавої книги, відзначити свято. На особливо метких й активних чекали символічні подарунки.

Упродовж 1 червня в кінозалі бібліотеки можна було переглянути веселі мультики й дитячий музичний кінофільм «Дронині мандрони». У холі ж книгозбірні працювали кілька розважальних локацій. Читачів запрошували власноруч виготовити симпатичні книжкові закладинки, дати відповіді на питання з літератури та на загальну ерудицію, витягнути записку з передбаченням та взяти участь у безпрограшній лотереї. Так, працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели для всіх охочих майстер-клас «Паперові фантазії» та літературні змагання «Хто читає, той відгадає». Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів підготував вікторину цікавих фактів «Можливо, ви цього не знали».

Працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів не лише долучилися до дійства у вестибюлі, а й провели в Кімнаті казок день веселих забав «Дитинство веселе і дзвінкоголосе» для дітей, що відпочивають у літньому науковому таборі «ХіміКідз». У межах заходу за картинками на екрані були актуалізовані знання читачів про права дітей. Після цього малюки співали караоке українські пісні, відгадували логічні загадки, долучалися до конкурсних завдань. Серед останніх – перегони велетнів, завдання «Нагодуй смайлика горішком», конкурс із домальовування корові хвоста із заплющеними очима тощо. Наприкінці на дітей чекала кумедна фітнес-руханка під сучасну музику. Цей захід також пройшов напередодні для учнів 1 – 2 класів приватної школи “Discovery” (c. Руська Поляна).

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg

Крім того, цей же відділ організував для учнів 1-А класу Першої міської гімназії майстер-клас «Сонечко з краплинками, з чорними зернинками». Дітки складали з кольорового паперу яскраву нешкідливу комашку, яка одним своїм виглядом здатна поліпшити настрій. Захід пройшов 27 травня, але також був присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Як і майстер-клас із виготовлення листівки «Вітаємо зі святом», який працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели 26 травня в Черкаському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. А вже 2 червня для дітей, що з різних причин перебувають у цьому закладі, бібліотекарі організували розважальну програму «Сьогодні святкує дитинства країна». До речі, майстер-клас із виготовлення листівок був доступний і для наших читачів, що впродовж цього тижня заходили до холу бібліотеки.

Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів також не обмежилися територією бібліотеки. Хоча 1 червня вони провели в книгозбірні ігрову програму «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» для учасників художньої студії «Барви натхнення» Черкаської дитячої школи мистецтв № 2. Але вже 2 червня повторили захід для внутрішньо переміщених осіб, що наразі перебувають в одному із закладів м. Черкас. Для них ігрову програму доповнили майстер-класом, на якому дітки вирізали з кольорового паперу долоньки й прикрашали цими вирізками малюнок земної кулі. Вийшла розвага із символічним змістом.

 

image014.jpg image015.jpg image016.jpg image017.jpg image018.jpg image019.jpg image020.jpg image021.jpg image022.jpg image023.jpg image024.jpg image025.jpg image026.jpg