background

Чи є користь від читання художньої літератури в сучасному світі? На це питання шукали відповідь учасники гуртка літературної творчості «Пегасик», що працює в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. У поєдинку зійшлися команди «Волдеморт» та «Гаррі Поттер». Перші наполягали на тому, що художня література не несе жодної практичної користі й ніяк не «прокачує» скіли. Другі ж переконували супротивників, що читання белетристики має чимало інших переваг, тому обійтися без цього культурна й насправді освічена людина ніяк не може.

Атмосферу свята створювали розкішні мантії та капелюхи, що виправдовували назви команд. А гостроти додавало те, що тема була оголошена безпосередньо перед грою, а для половини учасників це взагалі був перший досвід дебатування. Та найскладніше, як зізналися учасники, було доводити ті твердження, що на перший погляд здаються очевидним.

Гра відбулася в межах Національного тижня читання, який відзначають в Україні вперше. Наприкінці запеклої дискусії всі учасники отримали від бібліотеки подарунки й солодощі. А від заходу – неабияке натхнення й мотивацію до подальшого саморозвитку.

А ви як вважаєте, яка користь від художніх книг? Чи змогли б це довести?

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg