background
Літературно-ігровий круїз за популярними дитячими творами

У літературно-ігровий круїз «По мапі – за героями книг» вирушили учні 6-Б класу Першої міської гімназії. Захід став ще одним пунктом програми до Національного тижня читання в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Уявну мандрівку книжковими світами, насичену іграми й командною боротьбою, для користувачів організували у відділі масової роботи та естетичного виховання. Подія виявилася для юних читачів справжнім викликом, адже для перемоги в змаганнях треба було пригадати не лише улюблені змалечку казки, а й класичні пригодницькі романи для підлітків. Однак учасники заходу не розгубилися й продемонстрували непогану ерудицію та бойовий запал.

Літературно-ігровий круїз включав зупинки в чотирьох європейських країнах: Данії, Швеції, Франції та Україні. На кожній станції на «подорожніх» чекало по одному представнику красного письменства з популярним твором. Так, Данію представляв Ганс Андерсен зі «Сніговою королевою», Швецію – Астрід Ліндгрен із «Пеппі Довгапанчоха», Францію – Жуль Верн із «П’ятнадцятирічним капітаном», а Україну – Всеволод Нестайко з «Тореадорами з Васюківки».

Знання сюжету й персонажів учасники перевіряли, пов’язуючи мовця із цитатою, впізнаючи героя за словесним описом, будуючи асоціативні ланцюжки із назв понять і локацій, відповідаючи на питання тематичних вікторин, шукаючи власників описаних у книгах предметів. Урізноманітнювали озвучені бібліотекарем питання ігри, виведені на інтерактивну дошку, та дібраний до заходу реквізит.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg