background
Літературне портфоліо Марини Павленко

Черкаська обласна бібліотека для дітей може похвалитися давньою історією співпраці з письменницею, ілюстраторкою, педагогом, лауреатом численних престижних літературних премій Мариною Павленко. Вона не раз була гостею нашою книгозбірні, спілкуючись зі своїми черкаськими читачами та відповідаючи на питання відданих фанів її творчості. Вона озвучила деякі свої твори для рубрик «Читаємо разом із письменником» і «Читаємо разом про відомих краян» (розділ «Радимо прочитати») нашого сайту. Зрештою, вона записала дуже тепле й красиве привітання із Всеукраїнським днем бібліотек для нашого цьогорічного онлайн-марафону.

«Щаслива доля випала Марині Павленко – бути одночасно в усіх вимірах простору й часу. Бо ж і як учителька, мати й письменниця має змогу бачити. А ще має добрий хист до спостережень, то й уміє бачити. Уміє читати почерк пташки, бджоли, квітки, почерк людської душі…» – так говорить про письменницю, ілюстраторку, педагога, лауреатку численних престижних літературних премій Марину Павленко український письменник Дмитро Чередниченко. Ця характеристика точна й вичерпна, хоч і говорить про цю прекрасну письменницю в поетичному ключі. Але вона дійсно чудово розуміє дитячу душу й уміє показати світ, життя, історію своєї країни, трагедію людини в усій гостроті.

Ми не приховуємо, що дуже любимо творчість Марини Степанівни й щиро тішимося, що вона продовжує писати, адже всі її книги, наявні в нашому фонді, користуються стабільною популярністю в читачів. А ще ми дуже хочемо поділитися з вами своїм захватом і, якщо раптом ви ще не приохотилися до блискучого стилю цієї майстрині пера, залучити вас на свій бік! Тож ловіть новенький масштабний електронний продукт від інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – літературне портфоліо «Марина Павленко. Письменниця, що дарує дитинство».

Цей великий матеріал містить якщо не вичерпні, то дуже численні відомості, пов’язані з особистістю Марини Степанівни та з її творчістю. Зокрема: біографію, фотогалерею, анотації на книжки (а також інші дані про них – відгуки бібліотекарів і видавців, буктрейлери, презентації, коментарі авторки про сюжети й процес написання творів), посилання на ігри за творчістю письменниці, бібліографічний і вебліографічний списки за темою, висловлювання Марини Павленко, посилання на її інтерв’ю, сторінки в соцмережах тощо. Читайте «Русалоньку із 7-В», «Домовичка з палітрою», «Півтора бажання» та інші прекрасні історії від нашої талановитої сучасниці й дізнавайтеся більше про авторку з нашим яскравим ресурсом.