background

    Хто ж не мріяв знайти в заповітну ніч у лісі цвіт папороті! Ще б пак! Адже щасливець, який його зірве, усе на світі знатиме, дістане без труднощів усі скарби, матиме чудодійну силу робити все тією рукою, яка зірвала Квітку щастя. А ще матиме найвищий урожай, не боятиметься лихих сил і завжди зможе похвалитися щастям в особистому житті. От тільки тут діє низка пересторог, які можуть серйозно завадити справі...

    Навіть якщо забути про той факт, що, за твердженнями науковців, папороть не цвіте, шукач стикнеться з неабиякими перешкодами. Є там вимоги до його віку, сміливості й кмітливості. А навіть якщо йому вдасться ту квітку розшукати, доведеться виконати кривавий і болісний ритуал із мізинцем на руці... Зацікавилися? Тоді шукайте подробиці в народознавчій медіавікторині «Магія свята Івана Купала», підготовленій працівниками відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей у межах роботи народознавчої світлиці з популяризації духовної спадщини «Джерельце». У цьому електронному продукті ще багато цікавого: прикмети, ритуали, вірування й багато інших атрибутів та дійств, пов’язаних з Івановим днем і сонцеворотом. Натискайте на іконку із зображенням руки й поринайте у світ українського фольклору.

 

    З іншого боку, не таке вже те свято й містичне. У ньому завжди було місце розвагам, гулянням і юнацьким веселощам. Тож і ми вирішили не обмежуватися серйозними електронними продуктами, а зробили для наших читачів іще одну тематичну забавку. На «Ігровому майданчику» на сайті бібліотеки в рубриці «Тести» на вас чекає вікторина у форматі шоу «Перший мільйон» «На Івана на Купала веселіше в світі стало». Якщо ж ви взагалі любитель ігор на теми етнографії та фольклору, вас може зацікавити гра за книгою Дари Корній «Чарівні істоти українського міфу. Духи природи», і народознавчий кросворд за мотивами української міфології. А найменші читачі напевне вподобають колекцію ігор «Неспішно крок за кроком минають пори року».