background

     Друга скайп-зустріч із поетом і прозаїком, лауреатом Націонаьної премії України ім. Тараса Шевченка Володимиром Рутківським відбулася в нашій бібліотеці до Тижня дитячого читання. Письменник сам зацікавився творчістю учасників літературно-творчого гуртка «Пегасик» і захотів поспілкуватися з ними особисто. Разом із «місцевими» юними літераторами до діалогу з відомим дитячим письменником приєдналися їхні колеги по перу – члени літературного клубу «Сяйво талантів» з бібліотеки-філії № 2 для дітей Черкаської міської ЦБС.

     Попри несподівану весняну завірюху й холоднечу охочих поспілкуватися з автором «Джур» виявилося чимало. Перше, чим поцікавився Володимир Рутківський, було саме те, як діти дісталися до бібліотеки в таку погоду. Юні літератори підготували багато запитань до письменника. Їх цікавило й дитинство земляка, і коли були написані його перші твори, звідки автор бере сюжети і як вони перетворюються на захопливі твори.

     Найбільш відповідальним моментом було читання дітьми власних творів на суд письменника. Володимир Рутківський виявився лояльним, а головне – зацікавленим й уважним слухачем. Він не лише послухав, але й дав короткі відгуки на почуті твори та поради початківцям.

     Насамкінець письменник пообіцяв, що за нагоди обов’язково завітає в гості до бібліотеки особисто, коли буде приїздити на свою малу батьківщину – в с. Хрестителеве Чорнобаївського району.

001.jpg 002.jpg 003.JPG 004.JPG