background

Сценарій заходу для 7-9 класів

Мандруючий лист :

«Я дякую тобі, Шевченку!»

(до 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка)

Міська центральна дитяча бібліотека м. Умань

(Сценарій лауреата обласного заочного літературно-мистецького конкурсу «З любов’ю до Кобзаря!» серед бібліотек області для дітей. Окремо відзначений за найкращий сценарій тематичного заходу оригінальної форми).

    За 10 днів до початку заходу бібліотека розміщує об’яву (додаток №1) у школах міста, у блозі бібліотеки, в місті та у вікні самої бібліотеки.

    У призначений час ті діти, які відгукнулися на об’яву та завітали до бібліотеки, отримують більш детальну інформацію від бібліотекаря про мету заходу, стиль його проведення, знайомляться зі змістом мандруючого листа (лист-додаток №4).

    Потім діти за допомогою працівника бібліотеки формують мобільний загін; обговорюють деталі того, як все буде відбуватися; беруть участь в оформленні супровідних матеріалів (рекламний постер - додаток №2; подарунковий флаєр - додаток №3) за допомогою можливостей Інтернет-центру бібліотеки; призначають день та час проведення заходу.

    Захід відбувається у центральному парку міста. Діти, тримаючи постер , підходять до випадкових перехожих, вітаються, розповідають про мету акції та пропонують залишити у мандруючому листі свій запис – звернення до Т.Г. Шевченка, вітання або подяку (за особистим бажанням) ,вказавши своє ім’я та вік. Кожен з тих, хто залишив свій запис у листі, отримали подарунковий флаєр.

    Після завершення акції всі повертаються до бібліотеки, підводять підсумки і наступного дня виступають по місцевому радіо або на телебаченні (текст виступу – додаток №5).

    Мандруючий лист залишається в бібліотеці на книжковій виставці, яка присвячена поету-ювіляру.

ДОДАТОК №1

ДОДАТОК №2

ДОДАТОК №3

ДОДАТОК №4

ДОДАТОК №5