background

Кілька порад для всіх шукачів «Скарбів козацького міста»:

1. Переконайся, що ти вже достатньо дорослий, аби вирушити в захопливі мандри старовинними Черкасами. До участі в нашому медіачеленджі запрошуються учні 6 – 11 класів. Ти можеш долучитися до боротьби сам або підключити друзів (у такому разі не забудьте вигадати прикольну назву для команди й обрати капітана). У команді може бути від 2 до 6 осіб.

2. Зареєструйся на участь у грі. Для цього просто треба заповнити невеличку анкету. Будь уважним: деякі питання стосуються тільки командних гравців.

3. Уважно читай кожну главу захопливої історії про моторного Микиту і його відданих друзів. Пильнуй деталі, запам’ятовуй фрази, будь максимально зібраним і зацікавленим. Адже кожна нова частинка оповіді наближатиме тебе до розгадки: де ж він заховався, той скарб? Тексти знаходь щотижня у виданні «Нова Доба» (газета й сайт), на порталах «ПРОЧЕРК» та in.ck.ua, а також на сторінці події в мережі Facebook.

4. Ретельно виконуй усі завдання, передбачені черговою главою (і так, для цього потрібно щоразу дочитувати уривок до кінця!). Задіюй усю свою фантазію й ерудицію. А ще май напоготові фотокамеру (вона може бути в телефоні, ми не проти), власну сторінку в соціальних мережах Facebook або Instagram, пристрій для виходу в Інтернет. І запам’ятай раз і назавжди дорогу до Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Не сумнівайся: цей маршрут тобі не раз стане в пригоді. Усі зусилля не будуть марними: за твою роботу отримуватимеш бали. Чим їх буде більше, тим лояльніші організатори й тим вірогідніші шанси на перемогу. Ті індивідуальні гравці й команди, які накопичать найбільше балів, отримають пам’ятні подарунки, незалежно від того, чи пощастить їм знайти скарб. За кожне виконане завдання нараховується 1 бал. Але не зволікай, на подолання кожного блоку перешкод матимеш лише тиждень – до виходу нового уривку з новими завданнями.

5. Регулярно перевіряй свою електронну скриньку, адресу якої зазначив при реєстрації. Саме на цей e-mail учасники отримуватимуть додаткові завдання, деякі підказки й привіти від організаторів.

6. Виконані завдання надсилай на e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Та май на увазі, що не всі випробування передбачають електронні результати. Часом доведеться виконувати дії й над реальними предметами. У такому випадку втілення своїх старань ти зможеш залишити у спеціальній скрині, що чекатиме на тебе у фойє обласної бібліотеки для дітей.

7. До речі, скриня в читальні, як і e-mail, годиться не лише для відповідей у змаганні. Може статися так, що ти розгубишся, втратиш нитку подій, не знатимеш, у якому напрямку рухатися далі. Не страшно! У такому випадку ти можеш замовити таємну консультацію когось із персонажів історії. Для цього на аркуші паперу або на сторінці файлу формату .doc в правому верхньому кутку зроби позначку «Таємна консультація», а в тексті чітко й зрозуміло поясни, в чому твоя біда, і сформулюй своє запитання. А далі – чекай. Незабаром організатори зв’яжуться з тобою й повідомлять, де й коли відбудеться зустріч із таємним консультантом. Єдине прохання: не зловживай підказками. Так же не цікаво грати, правда ж?..

8. У бібліотеці також буде оформлена тематична фотозона, присвячена медіачеленджу. Май це на увазі – думаємо, тобі доведеться навідатися до неї зі своєю камерою.

9. Не стримуй свою уяву! Якщо тобі явилася муза, а завдання чергової глави вже закінчилися, не проганяй натхнення. Пиши, фотографуй, малюй, вишивай хрестиком, роби театральні постановки й кумедні відео. Не обмежуй себе. Й не забувай надсилати плоди своєї творчості нам. Або просто виставляй їх на сторінці в соціальних мережах. Тільки в такому разі не забувай супроводжувати допис хештегами #скарби_Черкаси, #бібліотека_пригод, #медіачелендж. Ми ж бо теж хочемо зацінити твої зусилля. Якщо твій нестримний креатив нас вразить, обіцяємо бонуси.

10. Якщо ти раптом долучився до медіачеленджу не на початку й не встигнув виконати деякі завдання, не впадай у відчай! Закочуй рукави й берися за роботу з середини (щоправда, перечитати перші глави таки доведеться, інакше скарб тобі не знайти). Дібрати бали, не зароблені своєчасно, тобі допоможе активність. Постійно інформуй громадськість про свою участь у квесті, розміщуй відео або фото з пошуків у соціальних мережах. Не забувай при цьому про хештеги, інакше ми ніяк не дізнаємося про твою PR-діяльність. Одна гідна уваги публікація «коштує» один бал.

11. Перед публікацією кожної наступної глави на сторінці події буде розміщено турнірну таблицю. Так ти зможеш бачити свій прогрес у змаганні й постійно відстежувати кількість балів у конкурентів.

12. Не соромся звертатися за порадою й підтримкою до батьків, учителів, бібліотекарів. Їхня мудрість може не раз тебе виручити. Тільки ж не перегинай палицю: завдання виконувати мають таки діти, а не дорослі, це буде справедливо.

13. Дотримуйся правил чесної боротьби. Автори будь-яких підступів й образ на адресу конкурентів, лайливих коментарів на їхніх сторінках у соціальних мережах та всіляких інших каверз будуть суворо покарані. Діапазон санкцій у нас широкий: від штрафів із втратою балів до цілковитого відлучення від медіачеленджу. Ми за порядність і повагу одне до одного! І всім цього бажаємо.