background

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок проведення Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули – 2021» (далі – Конкурс).

1.2. Організаторами Конкурсу є: Національна секція Міжнародної ради з дитячої книги (UAIBBY), Національна спілка письменників України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей.

Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей.

1.3. Конкурсом передбачається залучення до організації та проведення нових партнерів, підтримка яких сприятиме виконанню мети Конкурсу.

1.4. Інформація про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національної бібліотеки України для дітей, сайтах обласних бібліотек для дітей та Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дітей м. Києва, а також у засобах масової інформації.

1.5. Конкурс проводиться в електронному форматі.

1.6. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 р. No 2297-VI.

1.7. Для організації та проведення Конкурсу затверджується склад головного та обласного журі.

1.8. За результатами проведення Конкурсу буде видано збірку кращих дитячих творів.

2. Мета і завдання

2.1. Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів – любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові дорідної мови; розвиток естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації,створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.

2.2. Завдання Конкурсу – самоідентифікація дитини як невід’ємної частини українського суспільства; розвиток інтелектуального потенціалу України; пошук дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; збереження культурної спадщини України, залучення широкого загалу дітей та підлітків до активної участі в культурному житті країни; підвищення культурного рівня дітей.

3. Умови Конкурсу

3.1. У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:

– читачі-учні (вихованці) 11 – 13 років;

– читачі-учні (вихованці) 14 – 18років.

3.2. Конкурс проводиться у 7 номінаціях:

  • «Знайомтеся – це ми!»;
  • «Так, я люблю Україну»;
  • «Природа – джерело натхнення та краси»;
  • «І в кожному із нас уже живе філософ!»;
  • «Моя майбутня професія»;
  • «Безмежний світ моєї уяви»;
  • «Далі буде? Ні,«далі» – вже є!»

3.3. Конкурс проводиться з 2 червня по 15 листопада 2021 року у два тури:

перший – з 2 червня по 15 серпня на обласному рівні;

другий, підсумковий – з 15 серпня по 15 листопада в місті Києві.

3.4. Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.

3.5. Творчі роботи надсилаються в електронному вигляді на електронну адресу, зазначену на сайті обласної бібліотеки для дітей. Вимоги до роботи: обсяг не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word або RTF, шрифт – Times New Roman (12 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля –1,5 см, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення.

Обласні оргкомітети до 15 вересня 2021року надсилають на електронну адресу Національної бібліотеки України для дітей Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. на розгляд Головного журі до 14 робіт від кожної області (за наявності по 1 роботі у кожній номінації для кожної вікової категорії).

3.6. Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи (документ у формат Microsoft Word або RTF) та додатковим вкладенням (окремим файлом у форматі JPG) прикріплюють своє портретне фото.

3.7. На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи.

3.8. До участі у Конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам, визначеними цим положенням.

4. Організаційний комітет і журі Конкурсу

4.1. Для підготовки та проведення Конкурсу створюється Головний організаційний комітет.

4.2. Для проведення першого туру Конкурсу в регіонах України створюються місцеві організаційні комітети та обласні журі, склад яких затверджується наказом директора обласної бібліотеки для дітей.

4.3. Для визначення переможців у другому турі головний організаційний комітет визначає склад Головного журі, до якого входять представники організаторів Конкурсу, дитячі письменники та поети (за згодою).

4.4. За підсумками роботи обласні журі та Головне журі складають протоколи, які підписуються головою, секретарем та членами журі Конкурсу.

5. Визначення та відзначення переможців Конкурсу

5.1. Головне журі Конкурсу визначає переможців у кожній віковій категорії для кожної номінації.

5.2. Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками.

5.3. Крім переможців Головне журі відбирає та рекомендує кращі роботи учасників другого туру для подальшої публікації у збірнику.

 

Увага! Роботи на обласний етап конкурсу прохання надсилати до 15 серпня 2021 року на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. із дотриманням вимог, описаних цим положенням.

Додаткова інформація – за телефоном: (0472) 35-75-57.