background
Правознавчий турнір

Правознавчим турніром «Право на дитинство» відзначили у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Міжнародний день прав людини. Участь в інтелектуальній боротьбі взяли учні 2 – 3 класів приватної школи “Discovery” (c. Руська Поляна). Попри вкрай серйозну тему, правознавча гра захоплива й спирається на знайомих дітлахам персонажів та сюжети. Тож малеча й багаж юридичних знань поповнила, і відпочила, і повеселилася, і відчула дух змагальності та командної роботи.

Зокрема, діти вирішували низку простих математичних прикладів із порядковими номерами літер абетки і в такий спосіб пригадували базові поняття правознавства й міжнародного документообігу – Конституція, повноліття, конвенція, декларація. Вчилися відрізняти справжні права дітей від вигаданих переваг, що лише ображають й обмежують свободу інших людей. Провадили майже справжнє детективне розслідування злочинів, вчинених проти казкових героїв. А насамкінець складали правознавчі пазли.

Щоб зробити гру більш інформативною, бібліотекар пояснила малечі значення й походження сьогоднішнього свята. Міжнародний день прав людини був затверджений 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Логічне рішення, зважаючи на те, що за 2 роки до цього ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом із чітко сформульованими положеннями про права людини.

Якщо ідея урізноманітнити пізнавальний процес іграми вам сподобалася, зверніть увагу на рубрику «Правознавство» на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту. Там ви знайдете вікторини й різножанрові головоломки для дітей різного віку.

 

002.JPG 003.jpg 004.JPG 005.JPG