background

   Уже стало доброю традицією для школярів міста перший урок нового навчального року проводити у бібліотеці.

   І цього року в читальних залах нашої книгозбірні  зібралися читачі-учні, щоб пригадати трішки забуту за літо та дізнатися нову цікаву інформацію про історію України, її сьогодення, мову, природу, традиції та культуру, а також поговорити про європейські цінності та місце нашої держави серед країн Європи.

 

    Для найменших читачів працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів провели інформаційну годину «Україна – це ми», учасниками якої стали  учні 3-А класу ЗОШ №19. Діти поглибили знання про незалежну Україну, про такі поняття як народ, нація, держава, громадянин, рідна мова.

   Під час історичної гри «Усе моє, все зветься Україна» учні 4-А класу Першої міської гімназії, які розділилися на дві команди «Козачата» і «Соколята»,  демонстрували свої  знання з історії козаччини, народних традицій, ремесел, української кухні, історичних пам'яток тощо.

   Дізнатися, що таке дружба, якою вона буває, як потрібно ставитися до людей, щоб у тебе з’явилися друзі змогли учні 3-А класу СПШ №33 та учні 3-Б класу ЗОШ №19, учасники етичної гри «Дружба – велика сила!».  А допомагали їм у цьому цікаві завдання, запропоновані бібліотекарем:  розв’язати кросворд, знайти слова, які характеризують друга, пригадати прислів’я та приказки про дружбу та за допомогою тесту з’ясувати, чи справжній ти друг.

   Цікаву програму презентували своїм читачам і у відділі обслуговування учнів 5-9 класів. Учні 9-А, 11-А, 11-Б класів Першої міської гімназії під час уроку патріотизму «Ми – нація єдина» пригадали основні державотворчі події нашої країни та поглибили свої знання про культурну спадщину, звичаї, традиції, символи українського народу.

   Виконуючи завдання уроку-гри «Я – українець і живу в Європі»,  учні 6-А, 6-Б класів колегіуму «Берегиня» ще раз переконалися у тому, що Україна – це складова частина європейської цивілізації.

   Під час віртуальної мандрівки «Європа багатолика: єдина, близька і велика» учні 8-Б та 9-Б класів Першої міської гімназії мандрували європейськими країнами, знайомились з їхніми традиціями,  природними та архітектурними цікавинками, особливостями національних кухонь. А більш детальну інформацію про Європейський Союз і його відносини з Україною учасники заходів змогли отримати, переглянувши літературу та інформаційні матеріали,  розміщені у Куточку  Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці».

   У перші дні нового навчального року до відділу масової роботи та естетичного виховання завітали добрі друзі бібліотеки – учні 3-4 класів СПШ № 3 та 8-А класу  Першої міської гімназії.

    Для молодших школярів бібліотекарі підготували та провели урок державності «Ми – українці, ми – європейці», патріотичну годину «Україна – унікальна країна», а для старшокласників – урок державності «Я – громадянин України – європейської країни».

   Учні мали можливість поповнити свої знання з історії нашої країни, Євросоюзу; ще раз замислитися над тим, що таке рідна країна, чим вона унікальна, неповторна, чим вирізняється з-поміж інших країн світу. Цікаві презентації познайомили їх із видатними шедеврами культури Європи та України, зі славетними українцями, які були і залишаються творцями світової історії. Читачі переглянули відеофільми про досягнення нашої країни, здійснили віртуальні мандрівки мальовничими куточками України. Діти активно відповідали на запитання цікавих вікторин, брали участь в іграх «Патріот», «Україна», плели «вінки любові до України», де кожна квіточка – це побажання добра, миру, процвітання рідній країні.

   Заходи супроводжувалися патріотичними піснями, до виконання яких долучалися учні, вчителі, батьки, бібліотекарі.

 

2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG