background

      Диплом переможця й сертифікат на отримання грошової премії дістала письменниця й літературознавець Юлія Гончар за видання «Веселковий зоосад» і «Чарівний сонцеворот». Нагороди авторці вручив директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов. Він привітав поетесу й побажав їй майбутніх творчих злетів.

     З теплими словами до переможниці звернулися також голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, літературознавець, доктор філології, професор Володимир Поліщук і голова журі літературного конкурсу творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон», член Національної спілки письменників України Валентина Коваленко. Поважні майстри пера розповіли про мету заснування нового письменницького змагання, про цьогорічних претендентів на перемогу й особливості суддівства на конкурсах такого рівня. Крім того, речники висловили сподівання, що вже наступними роками «Лоскотон» вийде на всеукраїнський рівень, стимулюючи до творчості в галузі літератури для малюків ще більше митців.

     Літературний конкурс творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон» був заснований у 2018 році Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради спільно з Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України. Завданням конкурсної комісії в цьому змаганні було відібрати для маленьких читачів найзахопливіші книги. Майстерно написані, сповнені любові до рідного краю, такі, що навчають справедливості й патріотизму, викликають усмішки, розкривають багатство рідної мови. Особливість конкурсу в тому, що він розрахований як на професійних літераторів, так і на аматорів. А ще підбиття підсумків у ньому не випадково приурочується до Міжнародного дня захисту дітей.

     Урочисту церемонію нагородження Юлії Гончар провели за участі вдячних читачів – учнів 2-А та 2-В класів СПШ І – ІІІ ступенів № 17. Так діти водночас змогли стати присутніми при важливій для літературного процесу нашого міста події й краще ознайомитися з книжковими новинками від талановитих місцевих авторів. Також підтримати й привітати Юлію в бібліотеку завітало чимало відомих в області майстрів слова. Після отримання заслуженої нагороди переможниця конкурсу звернулася й до дитячої, й до дорослої аудиторії, висловила традиційні подяки й презентувала власну творчість потенційним шанувальникам.

     Після урочистої частини на гостей свята чекав невеличкий сюрприз. Літературний театр «Задзеркалля», що працює в бібліотеці, представив виставу за мотивами казки Василя Симоненка «Цар Плаксій та Лоскотон». Дійство вийшло символічним, адже саме завдяки героєві цієї історії літературний конкурс отримав своєї ім’я. Як і герой цього твору, автори дитячих книжок прагнуть дарувати малечі радість і підкреслювати яскраві барви навколишнього світу. Веселий і ритмічний спектакль, поставлений режисером і керівником «Задзеркалля» Олександром Бондаренком, припав глядачам для душі. Юним артистам подякували бурхливими оплесками й компліментами.  

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG