background

      До Міжнародного дня дитячої книги у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів підготували особливу подію – мандрівку до навчального закладу мрії. Принаймні українська малеча точно марить освітою там! А йдеться про спеціалізовану музичну школу посеред лісу, де уроки відбуваються лише влітку й у милій компанії мешканців хащів. Саме її описав у книжці «Дивовижні пригоди в лісовій школі» улюблений письменник всіх дітей нашої країни Всеволод Нестайко.

     Першими учасниками гри-подорожі «Лісова школа» в бібліотечній Кімнаті казок стали учні 2-А класу СПШ І – ІІІ ступенів № 17. Дітлахи об’єдналися в команди, названі за іменами героїв історії Косі Вуханя, Колька Колючки, Раїски Мняу, Михайлика Ведмеденка, Вірочки Вивірчук і Соні Лось, й дружно взялися до захопливої науки. На новоспечених учнів неймовірної школи чекали сім занять із різних предметів, так чи інакше пов’язаних із лісовими нетрищами та життям звірів.

     Під час уроку ведмежої мови дітлахи мали дібрати кумедні синоніми до слів на позначення тварин (лис – крутихвіст, вовк – сіроманець, ворон – крук і т. п.). Лісознавство передбачало знання слідів різних мешканців зеленого царства. Під час лісової математики читачі розв’язували задачки, під час лісографії – намічали для прибульців з іншої планети маршрут на карті, під час лісторії – розбиралися в генеалогії Діда Мороза. Урок сольфеджіо спонукав малечу уважно дослухатися до голосів восьми музичних інструментів (і впізнати їх у записі). А фізкультура від Макака Макаковича викликала в учасників непідробний захват: авжеж, адже вони мали мавпувати рухи героїв мультфільму й виконати запальний танок.

     Таке веселе навчання неабияк розважило дітлахів і примусило їх пригадати все, що вони до цього часу вивчили у своїй реальній школі. А тим, хто з якихось причин ще не розгортав твір Всеволода Нестайка, гра-подорож відкрила дивовижний світ цього автора й продемонструвала, якою корисною та яскравою може бути якісна вітчизняна література для малюків.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG